SOSYAL medya hesabında yayınlanan fotoğraflar ile başlayıp, gece boyunca devam eden, sabaha sarkan tartışmanın içeriği gerçekten çok üzücü ve anlamsız. Eskipazar Mahallesi'ndeki bir kavşağa belediye tarafından yaptırılan Saat Kulesi, belediye ekipleri tarafından sökülüp götürülüyor. Tartışmada burda başlıyor.
Tartışmanın temelini, 'saat kulesinin kaidesinin çürük olması nedeniyle uçma tehlikesi bulunduğu' oluşturuyor. Şeyhosman Mahallesi'nin sakinleri şikayet ediyor,  bunun üzerine 'belediye tarafından sökülüp, tehlikeye mahal verilmediğinin!' altı çiziliyor.
Garip, hem de çok garip...
Belediye, kaidesi sağlam olmadığı için saat kulesini sökmek suretiyle, sorunu kökünden çözmüş! Öyle deniyor. Demek ki; önümüzdeki kış aylarında, yağan yağmur ve kar ile bozulacak yollar için de köklü çözüm 'yolu kapatmak!' olarak karşımıza çıkabilir. Başka izahı yok.
Zira, eğer saat kulesinin zeminin de bir sorun varsa, güçlendirilir, sağlam hale getirilir. Sökülüp, götürülmez. Her sorunu yıkmak/yok etmek üzerine konuşlandırırsak, evin yolunu bulmakta zorlanırız/zorlanırsınız. Yapılan çalışma için harcanan para benim/senin cebinden çıkıyor. Yapılması için harcanan para kadar, yıkılması için de para harcanıyor. Bu harcamaları karşılamak için suya zam yapılıyor. Veya başka kalemlerden karşılanabilmesi için fiyatlara ekleme yapılıyor. Olmaz böyle şey...
Belediyenin yöntemini bir de Sağlık Bakanlığı'nın örnek aldığını düşünün. Hastaneye başvuran her hasta için tedavi masrafı yapmak yerine, 'bırakın ölsün!' denilmiş olsa, ne olur? Varın hele bir düşünün. O nedenle böyle çözüm olmaz!..