KURBAN Bayramı süresince bu konuşuldu. 'Kesin' denildi, 'Bayramdan sonra görevden alınacak mış!' ifadeleri, bayramlaşma sohbetlerinin ana konusunu oluşturdu. Bayram geçti, görevden alınan var mı? Yok, olmayacak da.
Daha önce gündemime almıştım ama kısmet bu güneymiş. Yoğunluk da vardı. Bir türlü giriş yapamadım. Süre geçti. Ancak halen konuşuluyor, 'Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'nin görevden alınacağı' yönündeki iddialar, söylemler. 
İyi de neden alınsın ki?
'Ortada alınmasını gerektirecek ne var ki?' sorusuna 'çalışmıyor/hizmet etmiyor o nedenle alınacak mış!' deniyor. Çalışıyor/çalışmıyorun kıstası nedir? Korona vürüsü nedeniyle zaten bütün çalışmalar durdu, projeler askıya alındı. Gelir yok, kasa tımtıkır. Bu durumda hizmet nasıl yapılır? Kim nasıl bir hizmet yapmış? sorgulamak gerekir ki; öyle olmuş olsa bile Devlet geleneğinde seçilmişlerin 'çalışmıyor' gerekçe gösterilip, görevden alma gibi bir durum da söz konusu değil.
Yozgat Belediyesi'nin ciddi anlamda yaptığı çalışma yok. Bugüne kadar yapılan Terminal ve dörtyol kavşağına aydınlatma yapılıp, 'Lale' ve 'Ayyıldız' figürleri yerleştirildi. Bazı caddelerde asfaltlama yapıldı. Önceki yıllarda planlanan Sanayi Bölgesi'ndeki tali yol çalışması henüz bitmedi. Kapalı otopark üzerine ışıklandırma yapılıp, su fiskiyeleri çalıştırıldı. Ötesi yok.
Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi ve Millet Bahçesi projeleri belediyeye ait olmasına karşın bakanlık tarafından yapılacak. O nedenle, Başkan Köse'nin söylenilen gerekçeler dahilinde alınması mümkün değil.