İş dünyasında özellikle metal ve sanayi alanındaki faaliyetleriyle tanınır. Yönetiminde bulunduğu şirket, sanayi üretimi ve boru-profil imalatı üzerine çalışmakta ve bölgesel ölçekte önemli bir ticari ağ yürütmektedir.

Kariyeri Hakkında Bilgiler

Fatih Sipahi, genç yaşlardan itibaren sanayi ve ticaret alanında faaliyet göstermeye başlamış, demir-çelik sektöründe yer alan aile şirketi bünyesinde yönetici konumuna yükselmiştir. Zaman içinde şirketin operasyonlarını büyütmüş, iş dünyasında bağlantılar kurarak çeşitli ticari projelere imza atmıştır.

Fatih Sipahi Kimdir 1

Hangi İddialar Gündeme Geldi

Fatih Sipahi’nin ismi iş dünyasındaki faaliyetleri dışında, 2022 yılında bazı medya tartışmaları nedeniyle de geniş kitleler tarafından duyulmuştur. Bu süreçte hakkında çeşitli iddialar gündeme gelse de, Sipahi iddiaları reddederek hukuki süreç başlatacağını açıklamıştır. Yaşanan bu dönem, onun kamuoyu tarafından daha geniş bir şekilde tanınmasına yol açmıştır.

Özel Hayatını Sosyal Medyadan Uzak Tutuyor

Fatih Sipahi, özel hayatını genel olarak medyadan uzak tutmayı tercih eden bir iş insanıdır. Zaman zaman sosyal çevresi ve magazin içerikleriyle gündeme gelmiş olsa da, profesyonel yaşamında daha çok şirket yönetimi ve ticari faaliyetlere odaklanmaktadır.

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Güngör'den çiftçilere trafik çağrısı
Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Güngör'den çiftçilere trafik çağrısı
İçeriği Görüntüle

Fatih Sipahi Kimdir 2

Mal Varlığı Ne Kadardır?

Sosyal medyada böyle bir bilgiye ulaşılamamaktadır. Aile şirketi olduğu bilinmektedir. Yatırım konusundaki geçmiş yorumunda şu ifadeleri kullandı: “2021 deki ekstra 30 milyon dolarlık yatırım ile İstanbul demir çelik piyasasında pandemiye rağmen bu yatırımı yapmamız dikkat çekti. Demir çeliğin zamlanmasıyla mobilya, bisiklet, ütü masası, sandalye, masa gibi yüzlerce ürünün fiyatları yüzde 200 yüzde 250 gibi artışa geçti. İnşaat sektörü de bu artıştan etkilenen iş kollarının başında geliyor. Talep çok olduğu için demir çelik üreticileri pandemi süresince üretim zorlukları yaşıyor. Bu nedenle ürün yetiştiremiyorlar. Tedarik sorunundan dolayı bu durum, malzemenin çok ciddi bir zam görmesine neden oluyor. Bugün siparişini verdiğimiz ham madde 5 ay sonra bize teslim ediliyor. Biz de ham maddemizi haddeleme ve tavlama yaparak kendimiz üreteceğiz. Fabrika önümüzdeki Eylül ayında faaliyete geçecek. Üretim kapasitesinin ise 7 bin 500 ton olmasını hedefliyoruz."

Muhabir: Mehmet Salih Yüce