SOSYAL medya hesabında dikkatimi çekti. ''65 yaş ve üzerine kısıtlama var. Genelgeyi inceledim 70 yaş ve üzeri dahil mi? Bulamadım'' diye yazılı bu paylaşım, tebessüm ettiriyor. Espiri amaçlı yazılmış olsa da kafaların ne kadar karışık olduğunu da gösteriyor.

Hergün yeni bir genelge yayınlanıyormuş havası var. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Geçtiğimiz hafta sonunda tablolar hazırlanıp, yayınlandı. Kimler ne zaman sokağa çıkacak, kimler çıkmayacak, saat saat tabloda yer aldı. Yayınlanan tabloların resmi geçerliliği yok ama kafaların karışması için yeterli. Kim ne yapacağını şaşırdı. Okullarda yüz yüze eğitim yasak, yıl sonuna kadar uzaktan eğitim yapılacak. Ama anaokulu ve kreşler açık...

Kahvehanelerle ilgili sorun uzun zamandır devam ediyor. Kısmen açık olmalarına karşın oyun oynanması yasak olduğu için kapalı gibiydiler. Son genelge ile kahvehaneler ile birlikte lokantalar, eğlence merkezleri gibi yerlere de kısıtlama getirildi. Paket servis ve hizmet sınırlandırıldı. Son günlerde yeni kısıtlamaların da olabileceği vurgulanıyor. Daha doğrusu konuşuluyor, varsayımlar üzerinden hareket ediliyor. Kafa karışıyor.

Durum nasıl düzeltilir, kafa karışıklığının önüne nasıl geçilir, yönetenler bilir, gerekli önlemleri alırlar sanırım. Ancak, asıl konu kısıtlamaların artma ihtimalinin giderek kuvvet kazanıyor olması. Son açıklanan veriler gerçekten sıkıntılı. Vaka sayısının artması, yayılmaya başlaması ürkütücü. Bu ürkütücü tablonun yeniden normala dönüşmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Fazla değil, maskesiz, temassız bir yaşam biçimini benimsememiz yetiyor, şimdilik.