Çorum Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği ile Ankara Dedesli Ovası Bizim Köyler Derneği tarafından bu yıl 13.sü düzenlenecek olan Dedesli Türkmen Şenlikleri için geri sayım başladı.  Her yıl 10 binlerce kişinin katılımı ile yapılan etkinliğe bu yılda ilgini bir hayli fazla olması bekleniyor.
Çorum’da Dedesli Türkmen aşiretine bağlı 12 Türkmen köyünün bir araya gelerek oluşturduğu ve yine bu aşirete bağlı 16 çevre köyünde destek verdiği Dedesli Ovası Türkmen Festivalinde tüm hazırlıklar tamamlandı.
SAHA İLAÇLAMA
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda sağlıklı bir şekilde geçmesi için çaba gösteren dernek yöneticileri etkinliğin yapılacağı alanda her türlü tedbiri almayı ihmal etmiyor. Doğal çimle kaplı alanda çevre düzenlemesi ve ot biçme işlemlerinin tamamlanmasının peşinden şimdide tüm alanda ilaçlama işlemleri sürdürülüyor. Her yıl olduğu gibi vatandaşların oturma alanlarını yanı sıra araç oto park alanlarının bile ilaçlandığını kaydeden Çorum Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım ve Ankara Dernek Başkanı Yüksel Altunkeser, her türlü haşere karşı etkinlik gününe kadar ilaçlama çalışmalarını devam edeceğini bildirdiler.
KÖY SEYİRLİK OYUNLARI
Şenliklerde bölgeye özgü oyunlar da yeniden canlanacak. Köse Gezdirme, Deve Çekme, Kız Kaçırma, Atla Gelin Getirme ve Takı töreni gibi binlerce yıllık geleneklerin yeniden canlandırıldığı şenlikler hakkında bilgi veren dernek başkanları Yıldırım ve Altunkeser, festivalle ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını söylediler. Dernek üyelerinin ve Çorumluların isteği üzerine şenlikte ünlü halk müziği sanatçısı Güler Duman’ın sahne alacağını kaydeden başkanlar, 26 Mayıs Pazar günü yapacakları 13. Dedesli Ovası Türkmen Festivaline tüm vatandaşların davetli olduğunu duyurdular.
POLİTİKACILAR
KESİNLİK KAZANMADI
Önceki yıllarda çok sayıda siyasetçinin katıldığı etkinliklere bu yıl kimlerin katılacağı henüz netlik kazanmadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce 3 kez katıldığı bu etkinliğe katılıp katılmayacağı netlik kazanmazken, AKP, CHP ve MHP’den üst düzey politikacıların katılması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi