CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul'da 7 ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alındığını duyurdu.

Tekin, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğü, programı, örgüt disiplini ve siyasi ahlakı üzerine inşa edilmiş köklü bir Cumhuriyet kurumu olduğunu belirterek, hiçbir görev ve makamın bu kuralların üzerinde olmadığını ifade etti.

İstanbul örgütünde ilçe başkanı sıfatını taşıyan kişilerin görevlerini sürdürürken başka bir siyasi oluşumun hazırlıkları içerisinde yer almalarının, buna aracılık etmelerinin veya parti kimliğiyle bağdaşmayacak faaliyetlerin parçası olmalarının kabul edilemeyeceğini belirten Tekin, partiyi temsil eden herkesin öncelikle parti tüzüğüne, örgüt disiplinine ve siyasi ahlaka bağlı kalmak zorunda olduğunu kaydetti.

Bu ilkelere aykırı davrananların görevlerini sürdürmesinin düşünülemeyeceğini ifade eden Tekin, bu nedenle ilgili ilçe başkanları ve yönetimlerinin görevden alındığını, ilçe başkanlarının ise tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre görevden alınan ilçe başkanlıkları ve yönetimleri şunlar oldu:

CHP Başakşehir İlçe Başkanı ve yönetimi

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı ve yönetimi

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı ve yönetimi

CHP Kadıköy İlçe Başkanı ve yönetimi

Özgür Özel’in kuracağı yeni partinin adı belli oldu mu? Parti ne zaman kurulacak?
Özgür Özel’in kuracağı yeni partinin adı belli oldu mu? Parti ne zaman kurulacak?
İçeriği Görüntüle

CHP Pendik İlçe Başkanı ve yönetimi

CHP Silivri İlçe Başkanı ve yönetimi

CHP Esenyurt İlçe Başkanı ve yönetimi.

Kaynak: İHA