Çandır’ın bağlı Büyükkışla köyünde düzenlenen geleneksel köy şenliği, beklenenin üzerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yıllar sonra geniş katılımla düzenlenen etkinlikte köylüler, gurbette yaşayan hemşehrileriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

Şenlik boyunca vatandaşlar sohbet etme, kaynaşma ve eski dostlukları tazeleme fırsatı bulurken, etkinliğin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiği vurgulandı. Organizasyonda zaman zaman yoğun katılım nedeniyle bazı aksaklıklar yaşansa da katılımcılar, bunun böylesine büyük organizasyonlarda doğal karşılanması gerektiğini ifade etti.
Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Köy Muhtarı Mesut Karagöz, bu tür organizasyonların temel amacının yalnızca ikram değil, köylüler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirtti.
Karagöz, "Bu tür toylarda asıl amaç yemek yemek değil; bir araya gelmek, hasret gidermek, sohbet etmek ve kaynaşmaktır. Yıllar sonra yeniden canlanan böyle bir şöleni görmek bizleri son derece mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Şenlikte en çok memnuniyet oluşturan gelişmelerden birinin ise köyün uzun süredir devam eden içme suyu sorununun çözüme kavuşması olduğu belirten Karagöz, köye kazandırılan bu hizmetin büyük önem taşıdığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Büyükkışla Dernek Yönetimi'ne, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Köy Muhtarı Mesut Karagöz'e, Ertunç Karahan'a ve organizasyona destek veren tüm gönüllülere teşekkür eden Köy sakinleri, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği sürece hiçbir sorunun aşılamayacağı vurgulandı.





