Başkan Can Yıldız, Hacı Bektaş-ı Veli’nin yüzyıllar öncesinden bıraktığı mirasın insanı insan olduğu için sevmek, farklılıkları zenginlik kabul etmek ve birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak olduğunu ifade etti.

Yıldız, Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerinden aldıkları güçle ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil kucaklayan bir anlayışı yaşatmaya devam ettiklerini belirtti.
Hacı Bektaş-ı Veli’nin sevgi, hoşgörü, adalet, eşitlik ve dayanışma üzerine kurulu düşüncesinin bugün de toplumun en güçlü ortak değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Yıldız, farklılıkların çatışma değil zenginlik olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu olarak inanç, kültür ve değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Yıldız, toplumun her kesimiyle birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe yürümeye kararlı olduklarını kaydetti.
Yıldız, mesajını “Birlikte güçlüyüz, kardeşlikle büyürüz. Sevgi bizim yolumuz, hoşgörü bizim dilimiz, birlik bizim gücümüzdür” sözleriyle tamamladı.




