Milletvekili Süleyman Şahan, yaşanan buzağı ölümlerine ilişkin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Görüşmede üreticilerin yaşadığı mağduriyetler ve sahadaki mevcut durumun detaylı şekilde ele alındığı ifade edildi.

Şahan, Bakanlık tarafından gerekli önlem ve tedbirlerin alınacağı, bölgede aşılama çalışmalarının yürütüleceği ve sürecin yakından takip edileceği bilgisini aldıklarını kaydetti. Özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticilerin zarar görmemesi adına çalışmaların hızlandırılmasının önemine dikkat çekildi.

AK Parti Yozgat teşkilatında haftalık toplantı gerçekleştirildi
AK Parti Yozgat teşkilatında haftalık toplantı gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Süleyman Şahan, üreticilerin mağduriyet yaşamaması için sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Yetkililer tarafından bölgede yürütülecek inceleme ve aşılama çalışmalarının ardından, buzağı ölümlerinin nedenine ilişkin teknik değerlendirmelerin yapılması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda sürdürülecek çalışmalarla birlikte hayvan sağlığının korunması ve olası kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi