SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri sürekli uyarıyor. Dünyayı etkisi altına alan korona virüs belasından kurtulup, normal yaşam sürecine geçilebilmesi için herkesin özen gösterip, duyarlı davranması gerektiğinin altını sürekli çiziliyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Türkiye genelindeki  Covid-19 tarama sonuçlarını açıkladı. Koca, bu paylaşımında,  "Türkiye genelinde, bakanlığımız tarafından yaklaşık 150 bin kişiyle yapılan Covıt-19 tarama çalışmasında, rastgele test edilen her bin kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıkmıştır. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin" ifadelerine yer verdi.
Hafta sonunda Kurban Bayramını hep birlikte idrak edeciğiz. Kurbanlar kesilecek. Yozgat il genelinde polis ve jandarma kurbanlık satışı yapılan ve kesim yapılacak alanları ziyaret edip, uyarılarda bulunuyor. 'Sosyal mesafeye uyulması, maske kullanılması, randevu sistemi ile kesimlerin yapılarak, yığılmaların önüne geçilmesi' gibi konularda, kesim yapılacak alanlardaki kurban satıcıları bilgilendiriliyor.
Çok sabırsız bir toplumuz. Biran önce kurbanımızı kesip, ziyaretlerde bulunmak istiyoruz. O nedenle Bayram Namazı sonrasında kurbanın kesileceği alanlara akın ediyoruz. Eski bayramlar farklıydı. Şimdi, birazcık dikkat etmemiz gerekiyor. Rendevu sistemine uygun hareket etmemiz, korona virüs denilen belayı biran önce defetmemizi sağlayacaktır...