YOZGAT İl Genel Meclisi tarafından oluşturulan komisyon Yozgat'ın turizm alanında söz sahibi olmasını sağlayacak, şehir merkezinde kaderine terkedilen iki ayrı merkezi ziyaret etmiş. Hazırlanan ropor meclis üyeleriyle paylaşıldı. Bildik konular.  
Çeşka Kalesi'nin tarihi, yapılan kurtarma kazısı sonrasındaki mevcut durumu anlatılıyor. Aynı şekilde Mercimek tepede Müze Müdürlüğü tarafından yıllar önce gerçekleştirilen kurtarma kazılarından söz edilip, tarihi sürecine değiniliyor. Anlayacağınız rapor ansiklopedik bilgilerle sınırlı.
Ancak, böyle bir rapor hazırlanması yönünde bir adımın atılmasını bile önemser olduk/ önemsiyoruz. Defaten dile getirdik, getirmeye çalışıyoruz. Birilerinin dikkatini çekmesini, gereğini yapıp, Yozgat turizmine kazandırılması gerektiğini inat ve ısrarla dile getiriyoruz.
Çeşka Kalesi için daha önce birden fazla proje hazırlandı. Turizme açılıp, Çeşka Kalesi eteklerinde yapıya uygun geçici konaklama tesisleri yapılacaktı. Olmadı. Daha sonra THK tarafından bölgede Türkkuşu uçuş pisti öngörüldü. O da olmadı. Yolu yapılacaktı. Yarım yamalak duruyor. Bekliyoruz.
Şehir merkezinde, şimdi toplu konut alanı olarak kullanılan eski sanayi sitesi üst kısmında yer alan Mercimek Tepe, antik kent kalıntıları mevcut. Kurtarma kazıları ile şehrin planına ulaşıldı. Çıkarılan çanak çömlek gibi eserler Yozgat Müzesi'ne kaldırıldı. Burası da kaderine terk edildi. Daha önce tamamen boş olan alanın üç tarafı da kapandı. Alt tarafta Toki blokları, üst tarafta Erdoğan Akdağ Mahallesi, karşında AVM binası. Ama sıra bir türlü Mercimek tepeye gelmedi.