Bu çerçevede, benzin fiyatlarında büyük bir indirim bekleniyor. Uzmanlar, benzinin litre fiyatında 1,15 TL'lik bir indirim olacağını öngörüyor. Yeni fiyatların, 4 Mart 2025 Salı günü itibarıyla Türkiye genelinde pompa satış fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Akaryakıt Zam (2)

BENZİN FİYATI DÜŞÜYOR, MOTORİN VE LPG’DE ŞU ANLIK BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Akaryakıt sektöründen edinilen bilgilere göre, benzin fiyatlarındaki indirim, döviz kurlarındaki gerileme ve petrol fiyatlarındaki azalmayla paralel bir şekilde gerçekleşiyor. Ancak, motorin ve LPG fiyatlarında şu an için herhangi bir değişiklik yapılması planlanmıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisi, sadece benzin fiyatlarında hissedilecek gibi görünüyor.

Benzin Motorin Akaryakıt Lpg (11)

YOZGAT’TA AKARYAKIT FİYATLARI NE DURUMDA?

Yozgat ilinde, akaryakıt fiyatları ise şu anki haliyle şu şekilde belirlenmiş durumda:

Benzin litre fiyatı: 45,90 TL

Motorin litre fiyatı: 45,65 TL

Yozgat'ta bayraklar yeniden dalgalandı Yozgat'ta bayraklar yeniden dalgalandı

LPG litre fiyatı: 25,47 TL

Benzin fiyatlarındaki beklenen indirim, özellikle araç sahipleri tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Yozgat’taki istasyonlarda 4 Mart’tan itibaren bu fiyat değişikliklerinin pompa tabelalarına yansıması bekleniyor. Sürücüler, indirimden faydalanabilmek için yakıt alımlarını sonlandırmaya başlamış durumda.

Benzin Motorin Akaryakıt Lpg (5)

AKARYAKIT FİYATLARINDA İLERLEYEN DÖNEMDE DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Fiyatlardaki dalgalanmalar, özellikle döviz kuru ve dünya genelindeki petrol arz-talep dengelerine göre değişkenlik gösterebilir. Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarının kısa vadede stabil kalmasını bekleseler de, petrol piyasalarındaki belirsizliklerin fiyatları tekrar yukarı yönlü etkileyebileceği uyarısında bulunuyor.

Akaryakıt alımlarında, özellikle benzin fiyatlarındaki bu düşüş sürücüler tarafından fırsat olarak görülürken, motorin ve LPG kullanıcıları için fiyatların sabit kalması, bu ürünleri kullanan sürücüler açısından şimdilik bir değişiklik yaratmıyor. Sürücüler, fiyatları takip ederek depolarını doldurmak için doğru zamanı kolluyor.

Muhabir: Hakan Demirbaş