Adaylar, tercihlerini 12 Ekim 2026 saat 23.30’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuz kapsamında, TSK’da en az 7 hizmet yılını tamamlayarak görevinden ayrılan sözleşmeli erbaş ve erlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesine yönelik süreç başlatıldı.

2027 yılında kamu kurumlarında görev almak isteyen adayların ön başvurularını Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sistemi üzerinden gerçekleştirmesi gerekiyor. Adaylar, e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaparak tercih işlemlerini tamamlayabilecek.

Kamu kurumlarında istihdam edilmek istemeyen adayların ise başvuru kapsamında herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmuyor.

Askerler Memur Olabilecek Başvuru Süreci Başladı (1)

Başvurular İçin Son Tarih 12 Ekim

Ön başvuru süreci 22 Eylül 2026 tarihinde başladı. Adayların tercih işlemlerini 12 Ekim 2026 saat 23.30’a kadar tamamlaması gerekiyor.

Adaylar aynı süre içerisinde tercih değişikliği de yapabilecek. Başvurular yalnızca çevrim içi ortamda, Milli Savunma Bakanlığının Personel Temin sistemi üzerinden e-Devlet şifresi kullanılarak kabul edilecek.

İnternet dışında dilekçe, mektup veya posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Başvuru Şartları Belirlendi

6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu kapsamında yürütülen istihdam sürecinde adayların belirlenen şartları taşıması gerekiyor.

Saraykent Belediyesi yağış öncesi ızgaraları temizledi
Saraykent Belediyesi yağış öncesi ızgaraları temizledi
İçeriği Görüntüle

Buna göre adayların sözleşmeli erbaş veya er olarak en az 7 hizmet yılını tamamlamış olması, nitelik belgesinin olumlu bulunması ve 31 Ekim 2026 tarihi itibarıyla 41 yaşını doldurmamış olması şartları aranıyor.

Ayrıca daha önce 6191 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak atanmamış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Belirlenen koşulları taşıyan adaylar, mevcut kontenjanlar ve atama izinleri doğrultusunda kamu kurumlarındaki çeşitli kadro ve sözleşmeli pozisyonlar için değerlendirilebilecek.

Farklı Kamu Kadroları İçin Değerlendirme Yapılacak

Başvuru şartlarını karşılayan sözleşmeli erbaş ve erler için farklı kamu görevlerine yönelik değerlendirme yapılabilecek.

Süreç kapsamında değerlendirilebilecek kadrolar arasında infaz ve koruma memuru, çarşı ve mahalle bekçisi, orman muhafaza memuru, idari gözetim personeli ile koruma ve güvenlik görevlisi bulunuyor.

Bunun yanı sıra zabıta memuru, itfaiye eri, şoför ve destek personeli kadroları da istihdam kapsamında yer alıyor.

Askerler Memur Olabilecek Başvuru Süreci Başladı (3)

Bilgilerin Kontrol Edilmesi İsteniyor

Adayların başvuru sırasında sisteme işlenen bilgilerini ve yükledikleri belgeleri dikkatle kontrol etmesi gerekiyor.

Kimlik bilgileri, eğitim durumu, ehliyet bilgileri ve iletişim bilgilerinin kontrol edilmesinin ardından başvuru işleminin tamamlanması gerekiyor. Eksik veya okunaksız şekilde yüklenen belgeler değerlendirmeye alınmayacak.

Başvuruların yalnızca 2027 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme talebine yönelik olduğu belirtildi.

Bilgiler Çalışma Bakanlığına İletilecek

Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan ön başvuruların incelenmesinin ardından adaylara ilişkin bilgilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletilmesi planlanıyor.

İstihdam süreci, 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu kapsamında yürütülecek. Adayların kamu kurumlarında istihdam edilmesine ilişkin değerlendirmeler ise kontenjan ve atama izinleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Başvuru sırasında teknik sorun yaşayan adaylar, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilecek. Adaylar ayrıca Personel Temin sistemi üzerinden çağrı oluşturarak yaşadıkları teknik sorunları bildirebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi