TARİHİ Çapanoğu Büyük Cami çevre düzenlemesi çalışmalarını önemsiyorum. Yozgat'ın çehresini değiştirmekle kalmayacak, sosyal, kültürel, turistik, ticari gibi daha bir çok alanın da harekete geçmesine vesile olacak. Ama bunun için olması gerekenleri yapmak yerine, inşaatın, çalışmaların bitmesini beklersek, sadece düzenleme yapılmış olur.
Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi ile birlikte şehir merkezinde kalan iki ayrı tarihi bölgenin de gün yüzüne çıkartılması gerekir. Birisi Çeşka kalesi. Daha da önemlisi Erdoğan Akdağ Mahallesi ile eski sanayi sitesi arasında sıkışan Mercimek Tepe höyüğündeki antik şehir kalıntıları. Eğer tarihi Çapanoğlu Büyük Cami ile birlikte Çeşka Kalesi ve Mercimek Tepe Höyüğünü turizme kazandırabilirsek, işte o zaman Yozgat turizm sektöründen ciddi pay alır.
Bir süre önce Yozgat İl Genel Meclisi tarafından oluşturulan komisyon Mercimek Tepe ve Çeşka Kalesi'nde incelemerde bulundu. Rapor hazırlandı. Raporun içeriğinde bugüne kadar her iki bölgede yapılan çalışmalar özetleniyor. ''Şu yapılmalıdır, bu yapılırsa daha iyi olur'' şeklinde bir önerme yok. En azından atılan bir adım olduğu için önemli buldum. O nedenle, takip ediyorum. ''Neler yapılabilir?'' konusunda da bir önerme ilgili kurum ve makamlara yapılabilir beklentisi içerisindeyim.
Yozgat gerçekten bakir bir il. Her alanda oldukça önemli değerlere sahip. Bu topraklarla ilişkimizi kuvvetlendirirsek, bir ana gibi bize o kadar fazlasını verecektir ki; Bolluk ve bereket içerisinde yüzebiliriz.
Biz bu topraklara küskün gibiyiz. Toprak da bize küskün. Bir damla cansuyuna, atılacak bir adıma ihtiyaç var.  Bekliyoruz...