GENEL olarak, aslında 'günümüzde' demek daha doğru bir ifade olur, gazetecinin, gazetenin 'Kamuoyu oluşturma!' gibi bir görevinin olduğu düşünülüyor. Günümüzde yaşanılanlar dikkate alınarak, böyle bir algı oluşmuş durumda. Gazeteci/gazetelerin kamuoyu oluşturmak gibi bir görevi yok. Sadece kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik sorumluluğu var.

Son iki sezondur Yozgatspor yönetimi ile taraftarları arasında yaşanılan anlaşmazlıkta gelinen noktada gazetelerde görev yapanlardan mevcut yönetimin görevi bırakması yönünde bir baskı unsuru oluşturması bekleniyor, isteniyor. Bizim böyle bir görevimiz, sorumluluğumuz yok. Kulübün genel kurulu var, genel kurul karar verir. 

Burada üzerinde durulması gereken asıl konu başka. Öncelikle Yozgatspor 1959 FK'nin konumu belirlenmelidir. Kulüp, ilin takımı mı? Şehrin takımı mı? Kişi veya kuruluşun takımı mı? Bu konuda bir netlik mevcut değil. Bunun netleştirilmesi gerekir. Sonrası kolay.

Şahsın veya kişinin takımı ise kimsenin bir şey söyleme hakkı yok. Şehrin takımı ise, Yozgat Belediyesi'nin, ilin takımı ise Valinin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin, ilçe belediye başkanlarının da kulübün genel kurul üyesi olmasa bile sahiplenmesi gerekir. 

Bunun için Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, ASKF  başkanları ve mevcut yönetim basın huzurunda bir araya gelmeli. Yozgatspor'un kimliği ortaya konulup, sonrasında yol haritası belirlenmeli.