Kısa Dalga'dan Cengiz Erdinç'in özel haberine göre, yangın öncesinde otelin turizm belgesinin iptal edilmesinin ardından, işletme yasal olarak faaliyet gösteremiyordu. Bu durum, 2021 yılında yürürlüğe giren Turizmi Teşvik Kanunu'ndaki değişiklikle ilişkilendirildi. Kanuna göre, turizm işletmelerinin, İl Özel İdaresi tarafından verilen işyeri açma ruhsatının ardından, altı ay içinde Bakanlık tarafından verilen turizm işletme belgesine sahip olmaları gerekiyordu.

Grand Kartal Otel Kaçak Faaliyet Göstermiş

Ancak Grand Kartal Otel, bu belgeyi güncellememiş ve kaçak duruma düşmüştü. Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık, 2 Temmuz 2024 tarihinde seyahat acentalarına yazı göndererek, belgesi bulunmayan tesislerin faaliyet göstermemesi gerektiğini bildirdi. Bu yazıda, aralarında Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu ETS Tur’un da bulunduğu firmalara, kaçak tesislerin reklam, tanıtım ve satışlarının durdurulması talimatı verildi.

Grand Kartal Otel Kaçak Faaliyet Göstermiş2

Ancak ETS Tur, otelin kaçak durumda olduğunu bilmesine rağmen, "Kartal Pansiyon" adı altında Antalya Konyaaltı'nda bulunan farklı bir tesise ait olan turizm belgesi numarasını kullanarak, Grand Kartal Otel’in reklamlarını yapmaya devam etti. Bu reklamlar üzerinden 11 oda, ETS Tur tarafından satıldı.

Tüberküloz Günü'nde çarpıcı açıklama: Çözüme kavuşturulsun! Tüberküloz Günü'nde çarpıcı açıklama: Çözüme kavuşturulsun!

Yangın sırasında otelde toplam 248 kişi konaklıyordu. ETS Tur, bakanlığın yazısı sonrasında reklamları derhal kaldırırken, otelin yasadışı faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi