Hayalim de ki Yozgat dediğimde aklınıza çok ütopik bir şey gelmesin. Sadece planlanan projelerin tamamlanıp Yozgat halkına teslim edilmesi demek Yozgat halkının bambaşka bir şehirde yaşamasına sebep olabilir.
Düşününki hızlı tren, havaalanı,  çamlık projesi, çevre yolu, bölgesel nitelikte bir hastane, spor vadisi, daha gelişmiş bir üniversite ve daha birçok irili ufaklı  planlanan, başlanan proje var. Bunlar tamamlandığında ilimiz ulaşım konusunda çok rahatlayacak diye tahmin ediyorum. Ulaşımı rahat olan bir ilin ticaret hacmi de büyüyebilir. Yatırım çekebilir, zaten ilimiz teşvik bölgesinde bulunmakta olduğundan ulaşım konusundaki sıkıntılar aşılırsa özel sektör yatırımı için ideal bir il olabilir. Yatırımlar geldikçe son zamanların en büyük problemi olan göçün de önüne geçebiliriz.
Yozgat için hayati öneme sahip birkaç adımın daha atılması şart!
Yıllar önce ilimizden adeta kaçırılan acemi birliğinin Yozgat’a yeniden kazandırılması, Üniversitenin kapasitesinin artırılması, Polis Meslek Yüksek Okulunun kapasitesinin artırılması, termal turizmin reklamının yapılıp Kozaklı ayarında bir termal bölge oluşturulması, büyük istihdam sağlayabilecek en az bir fabrikanın faaliyete geçirilmesi gibi adımlar atılmalı. Tabiki bunlar birden olabilecek şeyler değil ama Yozgat’ın halkıyla, medyasıyla, sivil toplum örgütleriyle ve siyasileriyle bunları istemeli, adımlar atmalı.
Mevcut projeler tamamlandığında yukardaki saydıklarımın da gerçeğe dönüşmesi kolaylaşacaktır. Böylelikle Yozgat hem çevre illerden göç alır hemde başka illere göçen hemşerilerimiz geri dönebilir. Bir bakmışsınız bambaşka bir Yozgat’a kavuşmuşuz. Belki ilerde belediye tabelasında Yozgat Büyükşehir Belediyesi bile yazabilir. Malumunuz başta yurt dışı olmak üzere birçok hemşerimiz başka şehirlerde hayatlarına devam ediyor.  Yani nüfus sıkıntımız yok. Daha yaşanılabilir bir Yozgat’a sahip olursak milliyetçi Yozgat insanın memleketinde yaşayacağına inanıyorum.
Hepimize düşen bir görev var bu şehri nasıl büyükşehir yaparız bunu düşünmeliyiz, hayal etmeliyiz, hedeflemeliyiz. Hadi deyince olabilecek bir şey değil belki ama imkansızda değil! Hayalleri küçük olan insanların başardıkları da küçüktür. Büyük şeyler hayal edelim mesela Büyükşehir Yozgat’ı !