Yozgat'ın sorunu yatırım, ekonomi ve işsizlik!..  Hayat pahalılığı ekonomik sorunları gündeme getiriyor. Ailelerde yaşanılan işsizlik geçim sıkıntısını doğruyor. Yozgatlı bu sıkıntıyı şimdi ilişkilerinde hissediyor.
Yozgat'a yatırım yapabilecek iş adamlarını ve girişimci insanları aradık. Ne yazık ki, bu güne kadar ciddi anlamda bir yatırımcı getiremedik. Ferdi ve küçük çaplı yatırımlarda Yozgat'ta işsizliği çözemedi. Geçim sıkıntısı yaşayan ve işsizlikle mücadele eden Yozgatlı hemşirelerimiz iş arama ümidiyle çevre illere göç edip Yozgat'ı terk etti.
Büyük şehirleri ve yurt dışını dolduran Yozgatlılar maalesef işçi ya da memur olarak kaldılar ve tekrar bu ile  haklı olarak dönemediler.. Nedeni belli herkes doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşamak zorunda kalıyor..
Gün geldi Yozgat çare aramaya umut ticareti yapmaya başladı. Şimdilerde tek umudumuz Yozgat'a yatırımcıyı getirebilmek. Yozgat ekonomisini canlandırmak için yatırımcıya muhtacız.
Son dönemde gelen şeker fabrikaları ve Çanakkale Seramik Kalebodur fabrikalarının Yozgat'a açılması yeni bir umut oldu. Gönül istiyor ki, şehir merkezine, organize sanayine ve ilçelere kurulacak yeni işletmeler ile Yozgat'ın ekonomisine bir canlılık getirelim. Ancak bu umut olmaktan öte gidemiyor.
Yozgat'a yatırımcının davet edilmesi şartlara bağlı. Yozgat'ta yatırım alanları var, kavgadan anarşiden uzak sakin-sessiz bir ortamımız var! Biz diyoruz ki, Yozgat yatırıma son derece müsait bir il. Buyurun gelin, Yozgat'a yatırım yapın. Ama bu çağrı yeterli olmuyor.
Birilerinin bildiği gibi de değil! Yozgat'ta işçi ücretleri  düşük, bina-arsa fiyatları da uygun, yeter ki yatırıma gelip şehrimizde araştırma ve inceleme yapsın.
Yer altı ve yer üstü kaynakları itibariyle zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu manada Yozgat da aynı zenginliği taşıyor. Madenleri; tarımı, hayvancılığı, sebze ve meyve üretimi nedeniyle bakire bir il konumunda Yozgat. Yatırıma, işletmeye müsait zengin kaynaklarımız var. Seracılık  yapabileceğiniz güzellikte ilçelerimiz var.
Yerköy-Sekili Ovası, Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Saraykent ovaları, Çekerek, Aydıncık, Akdağ yaylaları sizleri bekliyor. Mineral değeri yüksek sıcak suları yatırımcıya davetiye çıkartıyor! Kazankaya Kanyonu, Karanı Dere Vadisi, Çekerek-Aydıncık Yaylaları avcılık ve doğacılık turizmi için oldukça müsait alanlardır. Yozgat’ı tarihi, turizmi, doğa güzellikleri ile kendini tanıtması gereken bir il diye düşünüyoruz.
Sonuçta Yozgat'ın pazarlanması, tanıtımının yapılması, yatırımcının davet edilmesi temel sıkıntımızdır
Bazen sitem olarak da ifade ediyoruz ; Yozgatlı kendi şehrine  sahip çık diyoruz.
Siyasetçisi, bürokratı, devlet adamı, iş adamları yetiştiren bu il ne yazık ki, ekonomik manada yüzü gülmeyen bir il konumundadır..
Nesi eksik? Yatırımcı eksik, iş alanları eksik, tanıtımı eksik. Defalarca yazmış olmamıza rağmen bunları tekrar etmekten usanmayacağız.
Bu günkü konumu belli ama, Yozgat'tan bin YİMPAŞ çıktı!..
Yozgat onlarca Yimpaş çıkartacak bir güce sahiptir.  Hatta her ilçe kendi Yimpaş'ını kuracak kapasitededir.. Neyimiz eksik? Lokomotif gücümüz ,elit  kadro, girişimci eksikliği yaşıyoruz.
İnsana güven, paraya güven, kurumlara güven..Galiba güven sıkıntımız var.. Güvenmek zorundayız. Bir araya gelmek, bir birimize destek olmak zorundayız. Ekonomik birliktelikleri kurmak zorundayız. Yozgat'ta olsun, Yozgat dışında olsun, Yozgat'ı seven, Yozgat'a gönül veren insanlarla birlikte hareket etmek zorundayız. Yozgat'ın buna ihtiyacı vardır. Bunları konuşmaya, tartışmaya ve yeni kararlar almaya mecburuz!