YAZ ayları Yozgat esnafının hasat mevsimidir. Yurt dışında yaşayan, il dışında ikamet eden hemşerilerimiz ata topraklarını özellikle bu aylarda ziyaret ederler, geri dönerken de çabuk bozulmayan, nohut, mercimek, fasulye bulgur gibi temel ihtiyaç gıdalarını memleketten götürürler.
Bu da ekonomik sıkıntı içerisindeki Yozgat esnafına can suyu olur. Herkesin bildiği gibi, bu dükkânların çoğu Çapanoğlu Büyük Cami ve Un Pazarı'nda kümelenmiş vaziyettedir.
Gelin görün ki; Çapanoğlu Büyük Camii etrafı çöplükten geçilmediği gibi, iki seneden beri mezbelelik halinde.
Önceki dönem belediye başkanı, Kazım ARSLAN Bey tarafından doğru bir karar alınmış, çevre düzenlemesi gerekçesiyle yıkımlara başlanmıştı.
Bazı mekan sahiplerinin hukuki yollara başvurarak bu yıkımlar yılan hikayesine dönüşmüş vaziyette.
Özellikle Gurbetçi hemşerilerimizin haklı tepkileri; 'Bu Yozgat’tan bir cacık olmaz’ sözleri, onların da geldiğine, geleceğine pişman olduğu, memleketlerine geldiklerinde, Nida TÜFEKÇİ anıtının yerine dikilen lale simgeleri yerine bu metruk binaların bir an evvel temizlenip, göze hoş gelecek bir çevre düzenlemesi arzu ettikleri aşikar.
Bir diğer husus da, özellikle Kurban bayramında, Sungurlu Caddesine, yani Çapanoğlu Büyük Camii'nin batı duvarında, dört gün boyunca açık alanda kurban derilerinin toplanması, pazarlanması, tıpkı mezbahana, tabakhane görüntüsü vermektedir. Şehir merkezi içerisinde her yer oymak oymak kan, haliyle, pis koku ve sinek insanları canından bezdirmekte.
Tarihi camii etrafında, çarşının en işlek caddesinde bu tür çirkinliklere neden müsaade edilir, nasıl izah edilir anlaşılır iş değil.
'Yozgat’tan bir cacık olmaz' sözü deyim haline gelmiş ise, herkes bu şehirden bir an evvel kaçma derdine düşmüş demektir.
Yozgat; Tüm sokak ve caddeleriyle şehir görünümüne kavuşmak zorunda.
31 Mart yerel seçimlerinde Yozgat halkı, “iktidar partisi” olması hasebiyle Sayın Celal KÖSE yönünde tercih belirtmiştir.
İktidar belediyesi olmak, sorun yaratmak için değil çözüm üretmek amacıyla halkın onayını almıştır.
Yetkililerimizin bu mezbeleliği bir an evvel ortadan kaldırması, hangi projeyi uygulayacaklarsa bir dahaki seneye bırakmamaları dileğiyle.
Hayırlı Bayramlar diliyorum.