Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden ekibimiz Sorgun Belediyespor’un Play Off maçları oynamayı garantilemesinin ardından, büyük heyecan başladı.
Sorgun Belelediyespor’un Play Off grubunda bir maç mı, iki maç mı oynayacağı Salı günü İstanbul’da, Futbol Federasyonu’nun İstinye’de ki binasında yapılacak kura çekimi sonrası belli olacak.  Gruplarında ikinci olan 11 takımdan 3 tanesi bay çekip sadece final maçı oynarken, 8 takım ise aralarında Play Off birinci maçları için karşı karşıya gelecekler. Bunlardan rakiplerini yenen 4 takım ile bay çeken 3 takım, grubunda ilk sırayı alan 11 takım, yani toplam 18 takım, aralarında Play Off final maçlarını oynayacaklar. Bu maçlarda rakiplerini yenen 9 takım üçüncü lige çıkacak. Dileğimiz o dur ki bu takımdan bir tanesi Sorgun Belediyespor olur. 
Sorgun Belediyespor 2013-2014 Futbol Sezonu’nda gerçekten başarılı bir sezon geçirdi. Zaman zaman oynadığı güzel futbol ile de, izleyenlerin haklı olarak beğenisini kazandı. Çok çalıştılar İyi mücadele ettiler, Üçüncü Lig’in kapısına kadar geldiler. Kapıyı açmak biraz zor olacak ama, o kapıyı açabilirsek bütün bir yılın yorgunluğunu atmış, emeğimizin karşılığını da almış olacağız.
Sorgun Belediyespor’un bu başarısı bizleri son derece sevindirirken, ilimizi Spor Toto Üçüncü Lig’de temsil eden ve bir zamanlar Süper Lig’de mücadele etmiş olan Yimpaş Yozgatspor’un, ligde kalma mücadelesi vermesi ise bizleri o derece üzüyor.
Üçüncü Lig’de mücadele eden takımların yıllık ortalama olarak bir milyon lira civarında bir geliri var. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımların ise böyle bir geliri olmadığı gibi, en az üçüncü lig takımları kadar giderleri var. Hatta giderleri onlardan daha fazla. Çünkü, Üçüncü Lig takımlarının tüm yol masrafları, otel ve yemek masrafları Futbol Federasyonu tarafından karşılanırken, Bölgesel Amatör Lig’de oynayan takımlara ise bin lira otel parası, bir de km başına 1,5 lira ödeniyor. O da gideceğiniz deplasmanın 200 km üzerinde olması durumunda.
Diğer yandan Üçüncü Lig’de yaş sınırlaması nedeniyle, önceki yıllarda üst liglerde oynamış futbolcular forma giyemezken yani kontenjana takılırken, bu futbolcular Bölgesel Amatör Lig takımlarında oynayabiliyorlar. Tercihlerini BAL takımlarından yana kullanan bu oyuncular transfer döneminde fiyatlarının üzerinde bir para istiyorlar. Yani kısacası buradaki transfer ücretleri de Üçüncü Lig’den daha yüksek.
Hal böyle olunca, Üçüncü Lig’den BAL’a düşen bir takımın eğer iyi bir geliri veya güçlü bir sponsoru yoksa, BAL’da başarılı olması hayal bile edilemez. 
Temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor’u da böyle bir ortam bekliyor. Bildiğimiz ve öğrendiğimiz kadarıyla büyük bir ekonomik sıkıntı içerisindeler. Yimpaş’tan da yeterli destek alamıyorlarmış. Gönlümüz ne yapıp edip, Üçüncü Lig’de kalması yönünde, ancak düşerlerse işleri hiç kolay olmayacak. 
Geçtiğimiz hafta bir akşam, daha önce Yimpaş Yozgatspor’da yöneticilik yapmış gazeteci arkadaşımız Bekir Çaylak ile bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisine Yozgat’ta bazı çevrelerin Sorgun’un Üçüncü Lig’ çıkmasını istemedikleri yönünde bilgiler aldığımızı söyledim. Bana “Hiç kimsenin Yozgat’ta Yimpaş Yozgatspor’un düşmesinden, Sorgun Belediyespor’un da Üçüncü Lig’e çıkamamasından memnunluk duyacağını sanmıyorum. Gönlümüz her iki takımımızın da Üçüncü Lig’de mücadele etmesini istiyor. Şu an Yimpaş Yozgatspor’un durumu iyi değil. Biz bu durumu ligin ilk yarısında gördük. Yönetime devre arasında, biz futbolcu alacaklarını üstlenelim, siz de diğer borçları üstlenin ve yönetimi bize devredin dedik. Kabul etmediler. Etselerdi, bugün Yimpaş Yozgatspor bu konumda olmazdı. Herkes reklam peşinde, isim yapma peşinde. Ara transferde takımın iyi bir santrafora ihtiyacı olduğunu söyledik, yapmadılar. Takımın nerede, ne eksiği olduğunu bilmeyen kişiler transferde görev aldı. İnşallah düşmeyiz ama, düşersek, Yimpaş’ın desteği BAL’da yeterli olmayacaktır. Yani şu an verdikleri destekten daha fazlasını vermek zorunda kalacaklar. Bunu da verirler mi bilmiyorum” dedi.
Takımımız Sorgun Belediyespor’un şu anki form durumuna ve moral motivasyonuna gelince, futbolcuların hepside Üçüncü Lig’in havasına girmiş durumdalar. Ancak önlerinde oynanması gereken en az bir, ya da iki maç daha var. Teknik Direktörümüz Feridun Hoca bu durumu inşallah görüyordur. Takımın şampiyonluğa inanması çok önemli ama bu inanç onları rehavete sokarsa, sonu hüsranla sonuçlanabilir. Onun için işi çok sıkı tutmalıyız.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.