Yozgat’ta uzun yıllar ülkücü hareket içerisinde aktif görevler üstlenen ve çevresinde sevilen kişiliğiyle tanınan Ali Osman Usta, hayatını kaybetti. Vefat haberi başta ailesi olmak üzere yakınları, dava arkadaşları ve sevenleri arasında büyük üzüntüye neden oldu.
1970’li yıllardan itibaren Yozgat’taki ülkücü hareketin içerisinde yer alan Ali Osman Usta, özellikle Çekerek ve çevresinde milliyetçi camianın tanınan isimleri arasında gösteriliyordu. Mücadeleci kişiliği ve teşkilat çalışmalarındaki aktif rolüyle bilinen Usta, uzun yıllar boyunca ülkücü hareketin çeşitli kademelerinde görev aldı.
Siyasi hayatı boyunca Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde çeşitli sorumluluklar üstlenen Ali Osman Usta’nın, geçmiş dönemlerde Çekerek Belediye Başkan Adayı olduğu, ayrıca Zile Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu öğrenildi. Usta, eski Yozgat Belediye Başkanı Yaşar Erbaz döneminde de belediyede Zabıta Müdürü olarak görev yapmıştı.

Yakın çevresi tarafından dürüstlüğü, cesareti ve dava adamı kimliğiyle tanınan Ali Osman Usta’nın vefatı, Yozgat’ta ve ülkücü camiada derin üzüntüyle karşılandı. Sosyal medya üzerinden çok sayıda taziye mesajı paylaşılırken, sevenleri ve dostları merhumun hatıralarını yaşatacaklarını ifade etti.
Ali Osman Usta’nın cenazesinin, ikindi namazına müteakip Çekerek Tevhid Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.
Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.





