Karla kaplanan sokaklar arasında şehir merkezine inen bir tilki, vatandaşların şaşkın bakışları arasında görüntülendi.

Yozgat’ta kar yağışı, doğal yaşamı da etkiledi. Şehir merkezine kadar inen tilki, çevredeki binalar arasında dolaşırken, şehirdeki sakinler tarafından fark edilip cep telefonlarıyla görüntülendi. Şehir merkezine kadar inmesi, kar yağışının etkisiyle ormanlık alanlardan besin arayışına çıkan tilkinin yaşam alanlarının sınırlarını aştığını gösterdi.

Olay, Yozgat’taki doğa dostları tarafından büyük ilgiyle karşılanırken, bazı vatandaşlar bu anı fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarında paylaştı.
Yetkililer, kar yağışının etkisiyle yaban hayatının, besin bulma konusunda zorluk yaşadığına dikkat çekti ve halkı, vahşi hayvanları rahatsız etmeden bu tür doğa olaylarına saygılı olmaya çağırdı.




