Yozgat Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Necmi Yalınkılıç, İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Şehitler Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kaya, programın açılış konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki büyük rolüne değindi.
Kaya, “Her milletin insanlığa armağan ettiği büyük fikir ve sanat adamları vardır. Bizim tarihimize damgasını vuran bu büyük şahsiyetlerden biri de Mehmet Akif Ersoy’dur. O, milli şairimiz ve mütefekkirimiz olarak, bağımsızlık mücadelesini tüm dünyaya Milli Marşımızla haykıran bir isimdir” dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin hürriyet, istiklal ve vatan sevgisini edebi eserleriyle yücelttiğini belirten Kaya, genç nesillere, milli tarih bilincini kazandırmanın önemine vurgu yaptı.
Kaya, “Milli şairimizin hayatını, sanatını, düşüncelerini ve edebiyatımızdaki yerini canlı tutmak, özellikle genç nesillere tanıtmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un yaşamına dair bilgiler veren Kaya, “Mehmet Akif Ersoy, imparatorluğun çöküşüne tanıklık etmiş ve bu acıları en derin şekilde şiirlerinde dile getirmiştir. Bu büyük acılar, onun edebiyatında başka hiçbir şairin yansıtmadığı ölçüde iz bırakmıştır” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, Yozgat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Şehitler Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı ile devam etti.