Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, IPARD III Programı 7. Başvuru Çağrı Dönemi sonuçları açıklandı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” ile “Zanaatkârlık ve Yerel Ürünler” tedbirleri kapsamında 3 proje destek almaya hak kazandı.

Desteklenen projelerden 2’si “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”, 1’i ise “Zanaatkârlık ve Yerel Ürünler” başlığı altında yer aldı.
Onaylanan projelerin toplam yatırım tutarının 34 milyon 85 bin 554 lira olduğu, yatırımcılara sağlanacak hibe desteğinin ise 23 milyon 859 bin 488 lira olarak belirlendiği bildirildi. Projelerin yüzde 65 hibe desteğiyle hayata geçirileceği kaydedildi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, kurumun bugüne kadar Yozgat’ta kırsal kalkınmaya yönelik önemli destekler sağladığına dikkat çekildi. Açıklamada, 2011 yılından bu yana Yozgat genelinde toplam 994 projeye destek verildiği, bu projelerle kente yaklaşık 5 milyar 810 milyon liralık yatırım kazandırıldığı ifade edildi. Aynı dönemde yatırımcılara ödenen toplam hibe tutarının ise 3 milyar 185 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin stratejik önemine vurgu yapılarak, sağlanan desteklerin önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceği bildirildi. TKDK’nın, Yozgat’ın üretim kapasitesinin artırılması ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi amacıyla yatırımcıların yanında olmayı sürdüreceği kaydedildi.




