Bayram alışverişini son günlere bırakan vatandaşlar, kolonya, lokum, şekerleme ve küçük ev dekorasyon ürünleri gibi çeşitli hediyelik eşyaları almak için çarşı ve mağazalara akın etti.

Esnaflar, bayram öncesinde alışveriş hareketliliğinin arttığını belirterek, özellikle geleneksel ve kişiye özel ürünlere ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Kaymakam Canpolat’tan ulu çınarlara ziyaret
Kaymakam Canpolat’tan ulu çınarlara ziyaret
İçeriği Görüntüle

Hediyelik Eşya (6)

“İNSANLAR SEVDİKLERİNİ MUTLU EDİYOR”

Hediyelik eşya satıcısı Sinan Pınarcı, “Bayramdan dolayı şehir dışından gelen gurbetçilerimiz olsun, aile ziyaretine gelenler olsun hediyelik eşyalara ilgi gösteriyor.  Özel ürünlerimize ilgi yoğun. Saat kuleleri, oda parfümleri, kolonyalar, halk eğitimin yapmış olduğu ürünler, kendi yapmış olduğumuz özel ürünlere güzel tepki var. İnsanlar sevdiklerini mutlu ediyor. Vatandaşlarımıza 66 hediyelik promosyon olarak Yozgat logosuyla elimizden gelen tüm imkanı da sunuyoruz” diye konuştu.

Hediyelik Eşya (5)

“KİŞİYE ÖZEL ÜRÜNLER İLGİ GÖRÜYOR”

Yozgat merkezde hediyelik eşya satışı yapan Hakan Yüksel, bayram dönemlerinde satışların katlanarak arttığını belirterek, “Bayramlar, sevdiklerini hatırlamak isteyenler için güzel bir vesile oluyor. Bu nedenle hediyelik eşyalara olan ilgi oldukça yüksek” dedi.

Yüksel, son dönemde kişiye özel ürünlere olan talebin de arttığını vurgulayarak, “Simülasyon baskılar, fiber lazer ile hazırladığımız özel ürünler yoğun ilgi görüyor. Kupa, bardak, çay fincanı, tişört, kalem, anahtarlık gibi ürünler hazırlıyoruz. İnsanların duygularına dokunmak, şahsa özel ve sıra dışı hediyeler üretmek bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Hediyelik Eşya (6)

“DIŞARIDAN GELENLER HEDİYELEŞMEYE ÖNEM VERİYOR”

Hediyelik takı ürünleri satışı yapan Gökhan Güneş ise yaz mevsiminin de etkisiyle dışarıdan gelen vatandaşların alışverişlere hareketlilik kattığını söyledi.

Güneş, “Bu dönemlerde daha çok dışarıdan gelen insanlar oluyor. Takı sektöründe bu dönemlerde daha fazla etkin oluyoruz. Halhal, şahmeran gibi ürünlere ilgi artıyor. Yozgat’ta kendini ispatlamış firmalardan biri olarak çeşitliliğimiz fazla. Eski bayramlara göre yoğunluk biraz az olsa da yine de memnunuz” diye konuştu.

Muhabir: Alpaslan Demir/Hüseyin Buğdaycı