Yozgat'ın Şefaatli ilçesine bağlı Paşaköy'de tarımla uğraşan genç çiftçi Abdullah Keleş, bamya üretimini sürdürüyor.
Köyde ilk yıllarda küçük parsellerde deneme amacıyla başlayan bamya yetiştiriciliğinin, zamanla yüksek getirisiyle dikkat çektiği belirtildi. Küçük arazilerden elde edilen kazancın ailelerin geçimine katkı sağladığı ifade edildi.
Bu yıl üretimde farklı bir ekim yöntemi denediklerini belirten Keleş, elde edilen verimden memnun olduklarını söyledi.
Keleş, "Bamya üretimini köyümüzde sürdürüyoruz. Bu yıl farklı bir ekim yöntemi denedik ve olağanüstü bir verim elde ettik. Üretimden son derece memnunuz, bütçemize çok ciddi katkı sağlıyor. Ürünlerimiz ilçe pazarında yoğun ilgi görüyor" dedi.
Paşaköy'de hasat edilen taze bamyalar ilçe pazarında tezgahlarda yerini alırken, Keleş üretimin kendileri için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade etti.
Keleş, "Bir tane sebzenin üretimi, bir insanın ve köyün hayatını baştan aşağı değiştirir. Bu başarının ardından önümüzdeki 8 yıl sonrasını hayal etmek bile beni mutlu ediyor" diye konuştu.





