Ahilik Haftası kapsamında Yozgat’ta esnafa yönelik anlamlı bir uygulama gerçekleştirildi. Yozgat Belediyesi tarafından esnafların dükkânlarına “siftah parası” bırakılarak, geçmişten günümüze taşınan Ahilik geleneği yaşatıldı.

Sabah iş yerlerini açan esnaflar, dükkânlarının kapısında Yozgat Belediyesi tarafından bırakılan zarflarla karşılaştı. Zarfların içerisinde, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın Ahilik Haftası dolayısıyla hazırlanan kutlama mesajının yanı sıra siftah parası da yer aldı.

Ahilik Kültürü Dayanışmayı Güçlendiriyor

Yozgat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ahilik kültürünün yalnızca bir meslek örgütlenmesi olmadığı belirtildi. Açıklamada, Ahilik kültürünün toplumun birlik ve beraberliğini güçlendiren önemli bir değer olduğu vurgulandı.

YOBÜ’de eğitildiler, AFAD’da hayat kurtaracaklar
YOBÜ’de eğitildiler, AFAD’da hayat kurtaracaklar
İçeriği Görüntüle

Yozgat Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği uygulamayla esnaflara yönelik siftah geleneğini yeniden yaşattı.

Muhabir: Yasin Nazım Kayhan