Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, odanın yeni hizmetleri, yeni yürürlüğe giren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Yozgat’taki güncel durumu ve kamera takma zorunluluğu ve hakkında bilgi verdi.
YOZGAT’TA BİR İLK: ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ
Yozgat’ta bir ilk olarak Şoförler ve Otomobilciler odası tarafından gerçekleştirilen ücretsiz çekici hizmeti hayata geçirildi. Odanın yeni hizmetlerinden bahseden Bakıcı; Üye, oda hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Bildiğiniz gibi hizmet binamızın içerisinde düğün salonumuz var. Bu salonu üyelerimize ücretsiz olarak bu hizmeti veriyoruz. Biliyorsunuz bu dönemde salon kiraları falan çok yüksek, fahiş fiyatlara olduğu için yani kimsesizlere, garibanlara ve üyelerimize ücretsiz olarak salon hizmeti veriyoruz. Ayrıca odamızda yeni almış olduğumuz çekicimiz hizmete başladı. 24 saat ticari esnafımızın emrindedir. Ücretsizdir. Ücret almadan kendi üyelerimize hizmet veriyoruz. Dışarıya hizmetimiz bulunmuyor. Ama odamıza kayıtlı üyelerimiz bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanıyorlar” dedi
“ESNAFIN %98’İNDE VAR”
Başkan Bakıcı UTTS sisteminin yürürlüğe girmesinin ardından Yozgat’taki güncel durumu şu ifadelerle açıkladı:
“Kanun gereği UTTS diye adlandırılan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi bildiğimiz gibi 30 Haziran son gündü. Bizim üyelerimiz için bir sorun yok. Bütün üyelerimiz UTTS sistemini taktırdılar. Şu anda hiçbir sorun yok. Bu özellikle Ticari esnafları ilgilendiren bir konuydu. Bu UTTS taşıt tanıma sistemi benzinliğe giren araçları tanıyacak. O aracın giren arabanın plakasını faturası ona kesilecek. Kısaca anlamı bu. Şu anda bizim esnafımızın %98'i falan bu cihazları taktırdı. Taktırmayanlar da araçları hurdaya çıkanlar falan var onlar kaldı.”
“HAFİF KUSURLU OLARAK ARAÇLAR MUAYENEDEN GEÇEBİLECEK”
Ticari araçların, taksilerin ve öğrenci servislerinin kamera kullanımının zorunlu hale gelmesi konusunda ise Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Bakıcı; “Bir de araçlarda, ticari taksilerde, öğrenci servislerinde kamera takma zorunluluğu vardı. Bunun da altyapısı tam manasıyla oluşturulamadığı için bu konuda da bir uzama yoluna gidildi. Kanunda 7’nci aydan sonra araç muayenelerinde isteneceği ve sorulacağı söylendi. Ancak şu anda muayeneye giren araçlarda bunun eksikliği hafif kusurlu olarak araçlar muayeneden geçebilecek. İleride bunların da altyapısı hazır olduğu zaman bu sisteme geçilecek. Valiliklerde kozmik oda oluşacak. Bu kozmik odadan bunların takibi yapılacak. Kurallara uymayanlar oradan takip edilecek. Bunun altyapısı oluşturulamadığı için bu da bir müddet uzadı. Şu anda esnafımızın başka bir sorunu problemi yoktur” ifadelerini kullandı.