AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Yozgat’a toplam 43 hekimin atandığını açıkladı. Atamalarla birlikte il merkezi ve ilçelerde sağlık hizmet kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Milletvekili Şahan yaptığı yazılı açıklamada, 127. Dönem DHY kapsamında Yozgat’a 27 uzman hekim ve 16 pratisyen hekim olmak üzere toplam 43 doktorun görevlendirildiğini bildirdi. Yeni atamalarla birlikte kent genelinde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı sunulmasının amaçlandığını ifade eden Şahan, özellikle uzman hekim sayısındaki artışın hastanelerdeki branş bazlı hizmet kalitesine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Süleyman Şahan Su Sorunu (2)

Uzman ve Pratisyen Kadroları Güçlendi

Açıklamada, 27 uzman hekimin farklı branşlarda görev yapacağı, 16 pratisyen hekimin ise il merkezi ve ilçelerde birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev alacağı kaydedildi. Böylece hem hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması hem de vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yerköy’de mevsimlik tarım işçileri ve ailelerine sağlık eğitimi
Yerköy’de mevsimlik tarım işçileri ve ailelerine sağlık eğitimi
İçeriği Görüntüle

Şahan, “Toplamda 43 hekim ataması ile ilimiz ve ilçelerimizde sağlık hizmetlerinin kapasitesi daha da güçlenecek, vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine erişimi artacaktır” ifadelerini kullandı.

Aile Hekimi Sağlık Ocağı Doktor (3)

Bakan Memişoğlu’na Teşekkür

Milletvekili Şahan, başta Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu olmak üzere sürece katkı sunanlara teşekkür ederek, göreve başlayacak hekimlere yeni görev yerlerinde başarı dileklerini iletti.

Atamaların önümüzdeki günlerde tamamlanması ve hekimlerin görev yerlerinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Muhabir: Beyza Bulut