Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Yozgat Çamlığı Milli Parkı ile il genelindeki ormanların yangınlara karşı korunması amacıyla gözetleme ve müdahale çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor.

Kabakini Köyü Camii’nde bakım ve yenileme çalışmaları sürüyor
Kabakini Köyü Camii’nde bakım ve yenileme çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

Milli Parkta Yangın Nöbeti1

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, ilin önemli doğal alanlarından Yozgat Çamlığı Milli Parkı ile ormanların yangınlara karşı korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yangınların önlenmesi, erken tespit edilmesi ve olası olaylara en kısa sürede müdahale edilebilmesi amacıyla dürbünlü gözetleme faaliyetleri aralıksız yürütülüyor.

Ekipler ile araç ve ekipmanların 7 gün 24 saat göreve hazır durumda bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, ormanların korunmasının yalnızca kurumların değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı.

Milli Parkta Yangın Nöbeti

Vatandaşlardan, orman yangınlarına neden olabilecek davranışlardan kaçınmaları ve herhangi bir duman ya da yangın belirtisiyle karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları istendi.

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, ormanların korunmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi