Yerköy ilçesinde jandarma ekiplerinin bir iş yerine yönelik gerçekleştirdiği aramada, kaçak tütün mamulleri ele geçirildi. Aramada 30 kilogram kıyılmış tütün ile birlikte bin 280 adet içi tütün doldurulmuş makaron ve 2 bin 400 adet boş makaron bulundu.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Yerköy ilçesinde iş yeri bulunan bir şahsın kıyılmış tütün temin edeceği ve iş yerinde kaçak tütün mamullerinin satışını yaptığı yönünde bilgi elde edildi.
Alınan bilginin ardından şüpheli şahsa ait iş yerinde, Yerköy Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama kararına istinaden arama yapıldı. Aramada bin 280 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 2 bin 400 adet boş makaron ve 30 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilirken, adli tahkikata başlandığı bildirildi.





