Emniyet teşkilatının üst kademelerinde hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan son emniyet müdürleri kararnamesi kapsamında, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Tuncay Pekin, Yozgat’ın yeni emniyet müdürü oldu.
Tuncay Pekin Kimdir?
Yozgat İl Emniyet Müdürü olarak atanan Tuncay Pekin, emniyet teşkilatının çeşitli kademelerinde önemli görevlerde bulundu. Uzun yıllar sahada ve idari birimlerde tecrübe kazanan Pekin, son olarak Polis Başmüfettişi olarak görev yapıyordu. Kariyeri boyunca asayiş ve güvenlik yönetimi konularında uzmanlaşan Pekin, stratejik noktalardaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Hatay’dan Yozgat’a Uzanan Görev Yolu
Tuncay Pekin, Polis Başmüfettişliği görevi öncesinde özellikle kritik bölgelerde aldığı sorumluluklarla dikkat çekti. Hatay’da İl Emniyet Müdür Vekili olarak görev yapan Pekin, buradaki başarılı çalışmalarıyla teşkilat içerisinde takdir topladı. Yeni kararname ile birlikte tecrübelerini Yozgat’ın huzur ve güvenliği için kullanacak.
Bayrak Değişimi Gerçekleşti
Yeni atama kararıyla birlikte, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Necmettin Koç ise Konya İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Tuncay Pekin’in önümüzdeki günlerde Yozgat’a gelerek görevine resmen başlaması bekleniyor.




