Olay, saat 19.30 sıralarında Paşacık Mahallesi 1611 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı istikametine seyreden Ömer Ç. idaresindeki 68 AF 590 plakalı Volkswagen marka otomobilin motor kaputundan dumanlar yükselmeye başladı.

Sürücü aracı durdurarak hemen indi ancak kısa süre sonra dumanlar yerini alevlere bıraktı. Sürücü ve yanındaki arkadaşı, ellerine geçirdikleri antifriz ve antifrizli cam suyunu araç üzerine dökerek alevleri söndürmeye çalıştı.

Ancak yanıcı özellik taşıyan sıvılar nedeniyle yangın daha da şiddetlendi. Bu sırada sürücü ve arkadaşı, olay yerinde görüntü alan gazetecilere müdahale ederek çekim yapılmasını engellemeye çalıştı.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri sürücü ve arkadaşını uzaklaştırarak sakinleştirdi. İtfaiye ekipleri, kısa sürede alev topuna dönen araca müdahale ederek yangını yarım saat süren çalışmanın ardından tamamen söndürdü.

Araç kullanılamaz hale geldi.




