İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava tahminlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 14 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı verildiği belirtildi.
Uyarı kapsamında Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla ve Uşak yer aldı.
Meteorolojik tahminlere göre pazar günü güneybatı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Muğla, Antalya, Aydın, Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Manisa ve İzmir'in güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde ise yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
Yetkililer, kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Meteoroloji tahminlerinde ayrıca denizlerde fırtına beklendiği belirtilirken, ilgili bölgelerde ulaşım ve günlük yaşam açısından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Yozgat'ta pazar günü hava nasıl olacak?
Yozgat'ta 27 Eylül Pazar günü havanın çok bulutlu ve yer yer yağışlı geçmesi bekleniyor. Tahminlere göre kentte sıcaklıkların gün içerisinde yaklaşık 17-18 derece, gece saatlerinde ise 10-12 derece civarında olması öngörülüyor.
Gün içerisinde yağış ihtimali bulunurken, vatandaşların özellikle dışarıda yapacağı planlarda hava koşullarını dikkate alması bekleniyor.





