Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Şubat 2026 tarihli hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre pazar günü yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte özellikle Trakya ve İstanbul’da sıcaklıkların hızla düşeceği bildirildi.

Soğuk Hava Dalgası Yurda Giriyor
Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Beklenen İller
Meteoroloji’nin tahminlerine göre Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Antalya, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

17 İl İçin Kar Uyarısı
Yapılan değerlendirmelerde bugün Kırklareli ve Edirne’de karla karışık yağmur beklenirken; Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Van ve Hakkari’de kuvvetli kar yağışı öngörülüyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlar için çığ tehlikesi uyarısı da yapıldı.

İstanbul’un 5 İlçesinde Kar Görülecek
Hava sıcaklıklarının pazar günü Marmara’nın batısında, salı günü ise ülke genelinde azalacağı bildirildi. İstanbul’da sıcaklığın 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise batı kesimlerden başlayarak sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

AKOM tarafından yapılan açıklamada, pazartesi sabahından itibaren İstanbul’a giriş yapması beklenen soğuk hava ile birlikte Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde kar ve karla karışık yağmur görüleceği belirtildi.

Marmara ve Ege’de Fırtına Uyarısı
Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Marmara’da rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) etkili olacağı bildirildi.

13 İl İçin Sarı ve Turuncu Kod
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak ve fırtına beklentisi nedeniyle İzmir ve Aydın için turuncu; Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, Kırklareli, Konya, Manisa ve Muğla için sarı kodlu uyarı yayımladı.





