Türkiye genelinde 51 ilde yağış beklenirken, Doğu Karadeniz'deki 5 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya, Akdeniz Bölgesi'nin Kahramanmaraş ve Hatay'ın iç kesimleri dışındaki bölümü, İç Anadolu'da Sivas hariç tüm iller, Karadeniz Bölgesi'nde Bayburt hariç tüm kesimler, Doğu Anadolu'nun doğusunda Erzurum ve Ardahan dışındaki iller ile Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Aydın ve Denizli çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Hatay'ın kıyı kesimlerinde de yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 5 Temmuz Uyarısı 5 Il Için Sarı Kod Verildi (4)

Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji, bazı bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını bildirdi. Buna göre Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Denizli çevresi ile Konya'nın batı kesimlerinde sağanakların etkisini artırması bekleniyor. Yetkililer, ani yağışların kısa sürede olumsuzluklara neden olabileceğini belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan riski bulunan bölgelerde dikkatli olunması ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbir alınması gerektiği bildirildi.

Sıcaklıklar Yeni Haftada Düşecek

Tahminlere göre hava sıcaklıklarında bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ancak yeni haftayla birlikte sıcaklıkların kademeli olarak azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine ineceği öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Trakya ile Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, bölgenin güney kesimlerinde kuzey yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli rüzgar esecek.

İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken sıcaklığın 29 derece olacağı tahmin ediliyor. Bursa'da hava 29 dereceyle parçalı ve çok bulutlu geçecek. Çanakkale'de sıcaklık 30 derece olacak. Kırklareli'nde ise sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak yağış beklenirken termometreler 27 dereceyi gösterecek.

Meteoroloji'den 5 Temmuz Uyarısı 5 Il Için Sarı Kod Verildi (3)

Ege'de Denizli İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Ege Bölgesi'nde Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Aydın ve Denizli çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Denizli'de öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken, kıyı kesimlerinde kuzey yönlü rüzgarın saatte 40 ila 70 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

İzmir'de parçalı bulutlu ve 35 derece, Muğla'da sağanak yağışlı ve 34 derece, Kütahya'da parçalı bulutlu 25 derece, Denizli'de ise kuvvetli sağanak ihtimaliyle birlikte 35 derece sıcaklık öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nin büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Kahramanmaraş ile Hatay'ın iç kesimleri yağış dışında kalırken, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya ve Burdur'da öğle saatlerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Antalya'da sıcaklık 30, Burdur'da 31 derece olacak. Adana'da aralıklı sağanak yağış görülecek ve sıcaklık 34 dereceye ulaşacak. Hatay'ın kıyı kesimlerinde ise sabah saatlerinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den 5 Temmuz Uyarısı 5 Il Için Sarı Kod Verildi (1)

Yozgat Dahil Birçok İlde Sağanak Görülecek

İç Anadolu Bölgesi'nde Sivas hariç tüm illerde öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Konya'nın batı kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sibel Özbudun kimdir? Sibel Özbudun nereli, kaç yaşında, evli mi, eşi kim, neden gözaltına alındı?
Sibel Özbudun kimdir? Sibel Özbudun nereli, kaç yaşında, evli mi, eşi kim, neden gözaltına alındı?
İçeriği Görüntüle

Ankara ve Eskişehir'de sıcaklık 28 derece olurken öğle saatlerinde sağanak görülecek. Konya'da 31 derece sıcaklıkla birlikte batı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yozgat'ta ise hava sıcaklığının 25 derece olması ve öğle saatlerinde yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi