Başkan Kenan Şerefli, Osmaniye Merkez Çardak Köyü Farabi Anadolu Lisesi bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden öğretmen için taziye mesajı yayımladı.

Şerefli, hayatını kaybeden öğretmene Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve eğitim camiasına başsağlığı ve sabır diledi.

Yozgat Bozok Üniversitesinde gençler bir araya geldi
Yozgat Bozok Üniversitesinde gençler bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Memur Sen Kenan Şerefli (1)

Eğitim ortamlarına ve eğitim çalışanlarına yönelik her türlü saldırıyı kınadıklarını belirten Şerefli, olayın bütün yönleriyle aydınlatılmasını beklediklerini ifade etti.

Şerefli, son dönemde eğitim ortamlarında yaşanan şiddet olaylarına Osmaniye’de bir yenisinin eklenmesinin acı ve endişeyi artırdığını belirtti.

Benzer acıların tekrar yaşanmaması için okullarda ve çevrelerinde oluşabilecek risklerin titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şerefli, ilgili kurumların iş birliği içerisinde hareket ederek önleyici tedbirleri eksiksiz alması gerektiğini kaydetti.

Şerefli, şiddete karşı toplumun ortak bir mücadele yürütmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim çalışanlarının güven ve huzur içinde görev yapabilmesi için sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Şerefli, şiddetin her türlüsüne karşı durmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Muhabir: Yasin Nazım Kayhan