Yozgat merkeze bağlı Karalar Köyü Camii, çevresinde yapılan peyzaj ve düzenleme çalışmalarıyla yenilendi. Cami avlusu ve yürüyüş yolları kilitli parke taşlarıyla düzenlenirken, avlu alanı da genişletildi.

Ankara’da 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Duran Peyzaj’ın sahibi Haydar Duran, memleketi Karalar Köyü’nde bulunan caminin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cami Avlusu Yenilendi2

Köy halkının ibadetlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda yapabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı.

Yasin Kol kimdir? Yasin Kol nereli, kaç yaşında, asıl mesleği nedir? Yönettiği maçlar?
Yasin Kol kimdir? Yasin Kol nereli, kaç yaşında, asıl mesleği nedir? Yönettiği maçlar?
İçeriği Görüntüle

Caminin ön avlusu ve yürüyüş yollarına dairesel motiflere sahip kilitli parke taşları döşendi. Siyah ve beyaz taşların asimetrik şekilde kullanıldığı düzenlemeyle cami çevresine yeni bir görünüm kazandırıldı.

Cami Avlusu Yenilendi

Çalışmalar kapsamında caminin avlu alanı da genişletildi. Böylece köy halkının özellikle cuma namazları ve dini bayramlarda açık alanı daha rahat kullanabilmesi sağlandı.

Karalar Köyü sakinleri, cami avlusunda yapılan düzenlemelerin köyün görünümünü değiştirdiğini belirtti.

Köy sakinleri, çalışmalarda emeği geçen ekiplere ve destek sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: Alpaslan Demir