Filo Denizcilik firmasına ait "Diana Beach" isimli yolcu gemisi, saat 12.30 sularında Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşmak üzere Girne'den ayrıldı. Kötü hava koşulları nedeniyle dünkü seferi bugüne ertelenen gemi, kıyıdan yaklaşık 2,5 kilometre açıkta şiddetli dalgalara maruz kaldı. Peş peşe gelen dalgaların etkisiyle baş kısmından su almaya başlayan gemide, kaptanın limana dönme manevrası sonuçsuz kaldı ve gemi alabora oldu. Görgü tanıkları, su alma anında panikleyen bazı yolcuların denize atladığını rapor etti.
Kayıp yolcuları ve mürettebatı arama kurtarma çalışmaları deniz yüzeyinde kesintisiz sürüyor.
Facia haberinin alınmasının ardından Girne kıyı şeridindeki hastaneler ve ambulans filoları kırmızı alarma geçirildi. Denizdeki kurtarma operasyonuna KKTC Sahil Güvenlik unsurlarının yanı sıra "Akgünler Express" isimli diğer bir yolcu gemisi, bölgedeki balıkçılar ve sivillere ait irili ufaklı çok sayıda tekne katılıyor.
Türkiye'den Arama Kurtarma Filosu Sevk Edildi
Kriz masasında süreci yöneten KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, kıyıda tüm sağlık altyapısının hazır bekletildiğini duyurdu. Türkiye cephesinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temel önceliğin denizde kalan son canların kurtarılması olduğunu vurgularken; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin tüm imkanlarıyla kurtarma operasyonuna dahil olduğunu ve sürecin en güçlü şekilde desteklendiğini ifade etti.





