Türk medya dünyasının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. Kanserle mücadelesi sırasında beyin kanaması geçiren Cıvaoğlu, Beşiktaş’taki bir hastanede yoğun bakımdaydı. Cıvaoğlu’nun cenaze töreni, perşembe günü saat 11.00'de Milliyet Gazetesi önünde düzenlenecek ve Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?
30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteciliğe 1960'lı yıllarda Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak başladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Cıvaoğlu, aynı zamanda Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer alarak televizyon haberciliğinde önemli bir görev üstlendi. Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu, 1980'lerde Tercüman Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Ardından Güneş Gazetesi'ni kurarak burada hem ortak hem de genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı.
1996 yılında Milliyet Gazetesi'nde yazılarına başlayan Cıvaoğlu, medya dünyasında köşe yazılarıyla geniş bir okur kitlesine ulaştı. Televizyon dünyasında da "Şeffaf Oda" adlı programıyla dikkat çeken Cıvaoğlu, çok sayıda ünlü ismi programına konuk ederek izleyicilere farklı bakış açıları sundu. Kanal D'de sunduğu haber bültenleri ve “Durum” adlı televizyon programı da onun televizyon dünyasındaki başarısını pekiştirdi.

UZUN SÜREDİR TEDAVİ GÖRÜYORDU
Sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi gören Güneri Cıvaoğlu, kanserle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda “Güneri ağabeyi kaybettik” sözleriyle bu acı haberi duyurdu. Cıvaoğlu’nun vefatı, Türk basın camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı.





