You FuTuRe projesi kapsamında bir araya gelen gönüllüler, Mükremin Göleti ve çevresinde doğaya bırakılan atıkları topladı. Gerçekleştirilen çalışma ile gölet çevresinin temiz tutulmasına katkı sağlanırken çevrenin korunmasına yönelik farkındalık da oluşturuldu.

SORGED tarafından yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen çevre temizliği, doğanın korunmasının yanı sıra iklim değişikliği ve afet riskleri konusunda farkındalık oluşturmayı da amaçladı.

Doğayı Korumak Için Harekete Geçtiler

İklim Değişikliği Afet Risklerini Artırıyor

İklim değişikliği; aşırı sıcaklıklar, kuraklık, orman yangınları, seller ve diğer aşırı hava olaylarının sıklığını ve şiddetini artırarak afet risklerini büyütüyor. Çevre kirliliği ve doğaya bırakılan atıklar ise ekosistemlerin dayanıklılığını azaltıyor.

Bu kapsamda gönüllüler tarafından gerçekleştirilen çevre temizliği, doğanın korunması ile afet risklerinin azaltılması arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

Doğayı Korumak Için Harekete Geçtiler 1

Çevre Temizliği Farkındalık Oluşturdu

Gönüllüler, gerçekleştirdikleri çalışma ile yalnızca doğaya bırakılan atıkları toplamakla kalmadı; aynı zamanda iklim değişikliği, çevrenin korunması ve afetlere karşı dirençli toplumlar oluşturmanın önemi konusunda farkındalık oluşturdu.

Ahmet Türk kimdir? Devlet bahçeli ile akraba mı? Kaç yaşında? Mal varlığı neler? Yaşıyor mu? Kaç köyü var?
Ahmet Türk kimdir? Devlet bahçeli ile akraba mı? Kaç yaşında? Mal varlığı neler? Yaşıyor mu? Kaç köyü var?
İçeriği Görüntüle

Çalışmada, afet risklerini azaltmanın doğayı korumaktan geçtiğine dikkat çekildi. You FuTuRe projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyet, gönüllülük ve dayanışma yoluyla çevrenin korunmasına yönelik bir çalışma olarak gerçekleştirildi.

Muhabir: Selma Şahin