CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çiftçilerle birlikte traktör üzerinde alana girmesi mitinge damgasını vurdu.
“SANDIKTAN KAÇIYORLAR AMA MÜHÜR MİLLETİN ELİNDE”
Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstererek, iktidarın demokrasiye zarar verdiğini savundu.
Özel, “Seçimle gelenler seçimle gitmek istemiyor. Sandıktan kaçıyorlar ama mühür milletin elindedir” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel, konuşmasında 19 Mart’ta yaşanan süreci “sivil darbe girişimi” olarak nitelendirerek, İmamoğlu’na yönelik yargı kararlarının hukuki değil siyasi olduğunu belirtti.
“YOZGAT EZBERİ BOZDU”
Yozgat halkının son dönemde yaşananlara tepki gösterdiğini vurgulayan Özel, “Yüreğinde vatan, millet ve Atatürk sevdası olan canım Yozgatlılarla kucaklaşmaya geldik. Yozgatlı çiftçiler 2 Nisan’da kendilerine yapılan haksızlıklara karşı ayağa kalktı. Traktör konvoyu tüm dünyaya sesini duyurdu” dedi.
Özel, Yozgatlıların geçmişte AK Parti’ye oy verdiğini ancak şimdi tepkilerini ortaya koyduklarını belirterek, “Yozgat artık çantada keklik değil. Yozgat zulme sessiz kalmadı, meydana sığmadı” dedi.
“ÇİFTÇİLERE DESTEK CEZA İLE KARŞILANDI”
İstanbul’da traktörleriyle protestolara katılan çiftçilere verilen cezaların ardından Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in bu cezaları “kardeş payı” yaparak ödediklerini hatırlatan CHP lideri Özel, “Bu insanlar cezayı değil, destek görmeyi hak ediyordu. Biz sahip çıktık” ifadelerini kullandı.
Yozgat mitingine traktörlerle gelen çiftçilere yönelik uygulamaları da eleştiren Özel, “Jandarma barikat kurdu, çiftçilere ceza yazıldı. Bu görüntüler içimizi sızlattı” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ, YOZGAT’I GERİDE BIRAKTI”
Özel, iktidarın Yozgat’a yeterli hizmeti sunamadığını, sağlık altyapısının yetersiz kaldığını savunarak, “Hastane ihtiyacı var ama uzman doktor bulunmayan hastaneler açılıyor. Randevu sorunu yaşanıyor. Yozgat’ın nüfusu azalıyor, büyükşehir olacakken küçülüyor” dedi.
AK Parti’nin Yozgat’taki milletvekili sayısının azaldığını ifade eden Özel, “Bir zamanlar 6 milletvekili vardı, şimdi 3’e düştü. Yozgat’ı geride bıraktılar ama artık Yozgat onları geride bırakıyor” ifadelerini kullandı.
“İMAMOĞLU’NA YAPILANLAR KORKAKLIKTIR”
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve hakkında alınan kararların haksız olduğunu belirten Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Sen geçmişin mağduruydun, şimdi bugünün zalimisin. Bu yaptığın ne mertliktir ne yiğitliktir; bu korkaklıktır” dedi.
AK Parti içerisinde de bu uygulamalara karşı seslerin yükseldiğini söyleyen Özel, “Aklıselim insanların seslerinin duyulmasını ve aklın galip gelmesini umuyorum” şeklinde konuştu.
“CHP ÜRETİMİN, EMEKLİNİN VE İŞÇİNİN DOSTUDUR”
Konuşmasının devamında ekonomi politikalarını da eleştiren Özel, CHP iktidarında üretimin artacağını, adaletli bir vergi sisteminin kurulacağını ve emeğin karşılığının alınacağını ifade etti. “Herkesin aynı anda güleceği bir Türkiye için çalışacağız” dedi.
“DON FELAKETİ SONRASI DESTEK VERİLMEDİ”
Yozgat’ta yaşanan don felaketine de değinen CHP Genel Başkanı, “Çiftçimiz erik, kiraz gibi birçok ürününü kaybetti ama hala destek verilmedi. Afet bölgesi ilanı için ses yükseldi ama iktidar bu sesi duymadı” dedi.
“Devletin kapısını halka kapatanlara halk da kapısını kapatacaktır” diyen Özel, çiftçilerin ve işçilerin yanında olduklarını vurguladı.
“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Mitingin sonunda Özgür Özel, mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, “Ekrem Başkan’ı çıkarana kadar mücadele sürecek. Demokrasiye sahip çıkacağız. Köylü milletin efendisidir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Miting, vatandaşların yoğun katılımıyla sona erdi.