“Bozkır’ın Nahif Kalemi: Mustafa Çifci” üst başlığıyla yayımlanan özel sayıda hikâyeci Mustafa Çiftci’nin ailesi, dost çevresi ve okurları tarafından kaleme alınan yazılar yer alıyor.
Dergi genel yayın yönetmeni Mustafa Mete, kaleme aldığı takdim yazısında Mustafa Çiftci’nin hikâyelerinde kendine has üslubuyla okurun kalbinde muhkem bir yer edindiğini ifade ederek, bunda sade, samimi ve akıcı bir üslubun etkisi olduğunu belirtti.
“ÖNEMLİ İSİMLERİN YAZILARI YER ALIYOR”
Mustafa Çiftci dosyasında önemli isimlerin yazıları yer alıyor.
Fahri Tuna “Mustafa Çiftci: Dilinden Hikâyeler Damlayan Dede Korkut” başlıklı yazısında; “Yazdığı onun öyküleri değil. Hepimizin öyküleri. Bizi yazdığı için, seviliyor okunuyor izleniyor bu kadar, diyeyim size. Bizce adam. Bizci adam. Bizle adam” ifadelerini kullandı.
Ali Osman Mert, 1995 yılında öğrenci yurdunda başlayıp devam eden dostluğu kaleme aldı. Ercan Yıldırım ise yazısında Mustafa Çiftci’yi Anadolu Romantik Gerçekçiliğinin Öykücüsü olarak tanımladı. Ali Necip Erdoğan, “Dünyaya Son Kez Bakma Bilinci: Leyla…” başlıklı yazısında Mustafa Çiftci hikâyelerinde hikâye kahramanları üzerinden duygu dünyasını yorumladı.
Mustafa Çifci’nin hikâyelerinde yer alan halk bilimi unsurları ise Esra Nur Temir tarafından kaleme alındı. Dosyada bunun yanında Suavi Kemal Yazgıç, Fatih Sakallı, Elif Sena Kayhan, Alper Mumyakmaz, Ganimet Doğan, Sıddık Yurtsever Fuat Kale, Okan Tanın, Hüseyin Çiftci, Hilal Günar Gündüz, İbrahim Diler, Arif Erdem Akbaş ve daha pek çok isim yer alıyor.
Dosyayı zenginleştiren bir başka nokta ise Mustafa Çiftci soruşturması. Mustafa Kutlu, Cihan Aktaş, Ali Ayçil, Hüseyin Akbaş, Bilal Kemikli, Selçuk Küpçük, Bedir Acar, Gülcan Tezcan, Etem Baran, Mehmet Ali Çakır gibi isimler Mustafa Çiftci’nin hikâyeciliğini yorumladı.