Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, en dikkat çeken gösterilerden biri Ordu Sportif Havacılık Kulübü Üyesi Hüseyin Ergül’ün cadı kostümüyle yaptığı yamaç paraşütü uçuşu oldu.

Hazırlıklarını tamamlayan Ergül, cadı kostümüyle yamaç paraşütüne binerek Kapıkaya semalarında süzüldü. Gösteri, festival alanındaki vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilirken, o anlar cep telefonlarıyla görüntülendi.
Gösterinin ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Ergül, doğa sporlarının tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yamaç paraşütünün uygun hava ve güvenlik şartları sağlandığında büyük bir tutku ve özgürlük hissi yaşattığını ifade eden Ergül, Kapıkaya'nın doğal yapısı ile uçuş parkurunun yamaç paraşütü için elverişli olduğunu söyledi.
Bu tür festivallerin sportif havacılığın gelişmesine ve bölge turizmine katkı sunduğunu dile getiren Ergül’ün cadı kostümüyle gerçekleştirdiği uçuş, festivalin en renkli etkinliklerinden biri olarak öne çıktı.




