Yozgat’ta Sevgi Evleri’nde kalan 16 yaşındaki bir gencin sokak köpeklerinin saldırısından kaçarken düşerek hayatını kaybetmesi şehirde üzüntüye neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, yaşanan olayın tüm Yozgat’ı derinden etkilediğini belirtti.
Aydoğmuş açıklamasında, “Yozgat’ta Sevgi Evleri’nde kalan 16 yaşındaki bir evladımızın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sokak köpeklerinin saldırısından korkup kaçarken düşmesi ve başını kaldırıma çarpması sonucu hayatını kaybetmesi hepimizin yüreğini dağlamıştır. Henüz hayatının baharında olan bir gencimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Bu çocuk Sevgi Evleri’nde kalan, devletimizin koruması altındaki Yozgat’ın bir evladıydı. Bu acı sadece ailesinin değil, tüm Yozgat’ın acısıdır” ifadelerini kullandı.
Sokak köpekleriyle ilgili saldırıların Türkiye’nin birçok yerinde yaşandığını ifade eden Aydoğmuş, vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasının devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu söyledi.
Aydoğmuş, “Ne yazık ki ülkemizin birçok şehrinde vatandaşlarımız sokak köpeklerinin saldırısına uğramakta, çocuklarımız ve yaşlılarımız sokakta yürürken korku yaşamaktadır. Yozgat’ta yaşanan bu acı olay da sorunun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha göstermiştir. İnsanların sokakta güven içinde yürüyemediği bir ortam kabul edilemez” dedi.
Konuya duygusal tartışmalar yerine kalıcı çözümlerle yaklaşılması gerektiğini belirten Aydoğmuş, insan hayatının her şeyden önce geldiğini dile getirdi.
Aydoğmuş, “Hiçbir canlıya zarar verilmesini savunmak doğru değildir. Ancak insan hayatı her şeyden önce gelir. Devletin en temel görevi vatandaşının can güvenliğini sağlamaktır. Sokak hayvanları konusu duygusal tartışmaların değil, akılcı ve kalıcı çözümlerin konusu olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yerel yönetimler ve ilgili kurumların koordineli şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğmuş, sokak hayvanlarının kontrol altına alınması ve uygun barınma alanlarının oluşturulması için kapsamlı bir plan uygulanması gerektiğini belirtti.
Aydoğmuş, “Yerel yönetimler ve ilgili kurumlar birlikte hareket ederek sokak hayvanlarının kontrol altına alınması, uygun barınma alanlarının oluşturulması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için acil adımlar atmalıdır. Geciken her karar yeni riskler doğurmaktadır” dedi.
Açıklamasının sonunda hayatını kaybeden genç için başsağlığı dileklerini ileten Aydoğmuş, “Hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu acı olaydan dolayı derin üzüntü duyan tüm Yozgat halkına da başsağlığı diliyorum. Temennimiz odur ki bir daha hiçbir çocuk böyle bir korku içinde hayatını kaybetmesin. Artık bu soruna kalıcı çözümler üretilmeli ve vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.





