Bakan Gürlek, yapılacak alımlarda en büyük kontenjanın zabıt kâtibi ve infaz koruma memuru kadrolarına ayrıldığını açıkladı.

Adalet Bakanlığından Dev Personel Alımı 15 Bin Kadro Açılıyor

Yozgat’ta fitness spor salonu 3 yıllığına kiraya verilecek
Yozgat’ta fitness spor salonu 3 yıllığına kiraya verilecek
İçeriği Görüntüle

Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce duyurulan personel alım sürecinin 2026 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Açıklamada, “Merkez ve taşra teşkilatımızda görevlendirilmek üzere toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı için ilana çıkıyoruz. Alımları 2026 yılı içerisinde tamamlayarak teşkilatımızın insan kaynağını güçlendireceğiz” ifadeleri yer aldı.

Adalet Bakanlığından Dev Personel Alımı 15 Bin Kadro Açılıyor (1)

Kadro Dağılımı Netleşti

Yapılacak alımlarda 44 farklı unvanda personel istihdam edileceği belirtilirken, en fazla alımın yapılacağı kadrolar da açıklandı.

Buna göre:

5.259 zabıt kâtibi
4.508 infaz ve koruma memuru
1.300 destek personeli
1.041 mübaşir
900 icra kâtibi
524 koruma ve güvenlik görevlisi
410 psikolog
322 teknisyen
316 büro personeli
286 hemşire
90 sosyal çalışmacı kadrolarında alım yapılacak.

44 Farklı Unvanda İstihdam

Bakanlık tarafından yapılacak alımın yalnızca belirli meslek gruplarıyla sınırlı olmadığı, toplamda 44 farklı unvanda personel alınacağı belirtildi. Böylece adalet hizmetlerinin farklı alanlarında görev yapacak geniş bir istihdam planı hayata geçirilecek.

Adalet Bakanlığından Dev Personel Alımı 15 Bin Kadro Açılıyor (3)

Bakan Gürlek açıklamasında, yapılacak personel alımının adalet hizmetlerinin hızını ve etkinliğini artırmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Adalet teşkilatımıza, yargı camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Alım sürecine ilişkin başvuru takvimi ve detayların ilerleyen günlerde Adalet Bakanlığı tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi