ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin Calama kentinin 31 kilometre doğusunda kaydedildiğini duyurdu. Yer sarsıntısının 101 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.
Yetkililerden İlk Açıklama Geldi
Şili Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi yetkililerinden Felipe Plaza, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı bulunmadığını ifade etti.

Plaza, ilk değerlendirmelere göre deprem sonrası herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar tespit edilmediğini de aktardı.
Tsunami Tehlikesi Bulunmuyor
Yetkililer, Şili kıyılarında tsunami riskinin oluşmadığını vurgulayarak, bölgede durumun kontrol altında olduğunu bildirdi. Depremin ardından olası artçı sarsıntılara karşı izleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Bölgedeki gelişmelerin uluslararası kurumlar tarafından da yakından takip edildiği belirtiliyor.




