Medya mensuplarının hevesi hep kursağında kalırdı. Önlenemez vatan sevgisini agrasif görüntüsüyle savunan, bilgi ve donanımını yöre kültürü ve mimikleriyle süsleyerek ifade eden, İstanbul milletvekili olmasına rağmen bir o kadarda Yozgat’a, Yozgatlıya önem veren, sevgi, barış, kardeşlik hisleri kuvvetli, sevimli ve sempatik bir insandı Merhum Mehmet GÜL…..
Tartışma programlarında karşısına kavga beklentisi içerisinde tam zıttı düşüncelere sahip kişileri, düşüncelerini heyecan ve saldırganlık içerisinde kükreyerek söyleyen üniversite öğrencilerini, mensubu olduğu siyasi partiye antipati besleyen, kışkırtmaya, kızdırmaya yönelik sorularla karşısına dikilen medya mensuplarını ve benzerlerini bulduğu halde hep kendisine yakışan melek ruhlu üslubuyla, konuya hakim yönlendirici ve barıştırıcı fikirleriyle kibarca karşılar ve izleyenlerin gönlüne taht kurardı.
Fikir yarıştıran gruplar içerisinde vatansever sandalyesi herseferinde ona aitti. Heybetli görüntüsü, beden diliyle süslediği cümleleri ve sık sık Yozgat adını telaffuzu, programlarını baştan sona izlettirirdi bize.
Parlemento çatısı altında O varken Yozgat’a gelecek imkanlar o kadar emniyette gözüküyordu ki, beklenti o kadar umutlu ve güvenilirdiki ne yazıkki yetki ve konumu sınırlıydı. Ama gönlü ve yüreğinin bize ait olduğu belliydi.
Yozgatımızın güzel bir rengi daha ahirete uğurlandı. Artık genç görünüşlü heyecanlı dev siyasette yok.. Medyalarda yok.. Yozgat adı kulaklarda biraz daha azalacak. Herkes tarafından vatansever Yozgatlı diye anılacak  Türk milliyetçiliğinin simge kişilerinden, bir Türk aşığı, bir vatan sevdalısı daha hakkın rahmetine kavuştu.
Mekanın cennet olsun aziz hemşehrim. Yozgat’tan seçilenler makamlarında senin kadar Yozgatlı ağırlamamıştır. Senin kadar Yozgat adını ön plana çıkarmamıştır. Genç ve güzel görüntülü iyi bir insandın, aynı onur, gurur ve güzellikte cennete gidersin inşallah.