Okuyucularımın da çok iyi bildiği gibi, benim yazılarım hep Salı günü yayınlanır. Ancak bu sefer bir istisna yaptım ve cuma gününe de bir yazı yazmayı Uygun gördüm. Uygun gördüm çünkü bildiğiniz gibi pazar günü ligin ilk maçına çıkacağız. Bu yazımla, hem ligin ilk maçı öncesi takımın, yöneticilerin, Sorgun’un havasını yansıtayım, hem de Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’in takımla ilgili neler düşündüğünü okuyucularımla paylaşayım istedim.
Geçtiğimiz Salı günü, bir tören nedeniyle Sevgili Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’in makamında birlikte olduk. Tören sonrası tam ben çıkarken, Başkan Şimşek “Şahin Hocam işin yoksa bekle de, birlikte takımın antrenmanına gidelim. Hem arkadaşlara hayırlı bir sezon dileriz, hem onlarla sohbet ederiz, hem de onlara alacaklarına binaen bir miktar para dağıtırız” dedi.
Ben de, “Tamam Başkanım, işim yok. Ben sizi bekliyorum” dedim. Saat 16.15 de çıktık, Belediye Meclis üyeleri ile antrenmana gittik. Bizi Feridun Hoca karşıladı.
Antrenman sonrası yanımıza gelen futbolculara hitaben Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek bir konuşma yaptı ve onlardan bu yıl şampiyonluk beklediğini söyledi.
Bu arada elinde olmayan nedenlerden dolayı birkaç gün aksayan ödemelerin ertesi gün yapılacağı işaretlerini de vererek, kendisinin ilk maçta şehir dışında olacağını, ancak Sorgun’a döndüğünde, takımın Zara deplasmanından üç puanla buraya dönmüş olmasını beklediğini belirtti.
Başkanın konuşmasının ardından takım Kaptanı Eray sözü aldı ve öyle güzel bir konuşma yaptı ki, sanırım konuştuklarını okuyacak olan Sorgunluların Eray’a ayrı bir parantez açıp, ayrı bir sevgi duymaları gerekecek.
Sevgili Kaptan, sanki Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ödemelerin gecikmesi nedeniyle çektiği sıkıntıyı kendisi çekmiş gibi “Sayın Başkanım, buraya kadar gelerek, antrenmanımızı ziyaret ettiniz. Bizleri onurlandırdınız.
Bizlerle birlikte olarak, bu takıma ne kadar inandığınızı gösterdiniz. Sizleri temin ederim, bizler bu formayı sırtımıza geçirip, maçlara çıktığımız anda, bizim için paranın önemi ikinci plana düşecektir.
Öncelikle bu formanın bizim namusumuz, gururumuz olduğunu düşünerek mücadele edeceğiz. Sorgun’un, Sorgun Belediyespor’un başarısı için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizler size inanıyoruz. Verdiğiniz sözleri yerine getireceğinize inanıyoruz.
Bizler takım olarak hiçbir zaman parayı ön planda tutmayacağız. Ben de kaptan olarak bu takımın içerisinde böyle basit konuların gündeme gelmesine asla müsaade etmeyeceğim.
Öncelikle formamız ve gururumuz için mücadele ederek bu takımı bir üst lige çıkarmaya çalışacağız” anlamında bir konuşma yaptı. Bu konuşma gerek orada antrenmanı izlemeye gelen taraftarları, gerek bizi, gerek yönetimi, gerekse Başkan Ahmet Şimşek’i tarifsiz memnun etti.
Geçtiğimiz yıl para için belediye binasını mekan tutup, ödemelerin bir iki gün gecikmesinin ardından neredeyse orada yatmaya kalkacak kadar parayı sorun eden futbolcuların ardından, Kaptan Eray’ın bu söylediklerini ben alkışlıyorum ve tüm Sorgunlu futbolseverlerin de alkışlamasını bekliyorum. Bunu da içerde oynayacağımız ilk Çarşamba maçında görmeyi arzu ediyorum.
Ne deyim?
Helal olsun sana kaptan. İnşallah bu gemiyi layık olduğu limana yanaştırırsın.