Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta mücadele eden temsilcimiz Sorgun Belediyespor, evinde oynadığı son maçını da 1-0 kazanarak hem taraftarlarına, hem de stadına mutlu bir şekilde veda etti.
Uzun yıllardır Sorgun Belediyespor’a ev sahipliği yapan ilçe stadının, pazartesi gününden itibaren yıkımına başlandı. 4-5 yıl öncesine kadar, derme çatma tribünler, toprak zeminle hizmet veren İlçe Stadı’nın yerine, karşılıklı bin 500 er kişilik tribünü olan, doğal çim zemine sahip, modern soyunma odaları ve her türlü konfora haiz yeni bir stat yapılacak. Edindiğimiz bilgilere göre stadın karşılıklı olan tribünlerinin her ikisi de kapalı ve Kayseri Kadir Has Stadı’nın tribünleri gibi olacakmış. İlk etapta kale arkaları açık olacak olan stadın, daha sonra buraları da duvar ile kapatılacak. Zemin de tribünlerin inşaatının tamamlanmasının ardından doğal çim yapılacakmış. Kale arkası duvarlar ile zemin için ayrı ihaleye çıkılacağı da aldığımız duyumlar içinde bulunuyor. Biz şimdiden hayırlı olsun diyelim ve Pazar günü oynanan Fatsa Belediyespor maçına geçelim.
Ligin başından bu yana zirve mücadelesi veren takımlardan biri olan Fatsa Belediyespor lider ve ikinci sıradaki Sorgun Belediyespor’un çok gerisinde kalıp iddiasını yitirince, doğal olarak genç bir kadro ile maça gelmiş. Federasyon’dan yiyeceği para cezası olmasa belki de maça hiç gelmeyecekti. 11 futbolcudan 9 tanesi 95 ve 96 doğumlu. 
Sorgun Belediyespor’a gelince, onlar da Play Of’u garantilemiş olmanın verdiği rahatlıkla bu maça hazırlamışlar kendilerini. Böyle olunca, hakemin başlangıç düdüğü ile birlikte ortaya bir kör dövüşü çıktı. Ne Sorgun Belediyespor kombine bir atak geliştirebildi, ne de Fatsa Belediyespor.
Fatsa Belediyespor’un oldukça genç kadrosu ev sahibi takımı zora sokacak tek bir atak bile yapamadı. Oysa, hepimiz de şunu çok iyi biliyoruz ki, 15-20 gün sonra son derece önemli iki Play Of maçı oynayacağız. Bu maçlara kendimizi çok iyi hazırlamamız ve o maçlara çok diri çıkmamız lazım. Bizim takım Fatsa Belediyespor maçında bu ligde hedefi kalmamış bir takım görüntüsü sergiledi. Bu görüntü Teknik Direktörümüz Feridun Hoca’nın da gözünden kaçmamış olacak ki, maçın daha 35. dakikasında ilk değişikliğini yaptı. Bu dakikada maça iyi başlayan, ancak kısa bir süre sonra oyundan tamamen düşen Yasin’i çıkarıp, yerine Anıl’ı aldı. Bu değişiklik de pek işe yaramadı, tatsız tuzsuz geçen ilk yarının ardından, Feridun Hoca ikinci yarının başında ikinci değişikliğini yaptı. Son maçların formda oyuncusu, attığı gollerle gol krallığında da iddialı bir konuma gelen Emre’yi oyundan alıp, yerine Ömer’i koydu. 
Aslında Emre ile Metin için söylenecek birkaç sözüm var. Biliyorum her iki oyuncumuzda gol atmayı çok istiyorlar. Emre ve Metin için bu maç tam bir fırsat maçıydı. Bu maçta atacakları birkaç gol onları krallığa taşıyacak, böylelikle de piyasa değerlerini artıracaktı. Ancak olmadı. Gerçi Metin gol atmak için çok çaba sarfetti ama, o da şanssız bir günündeydi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, tek gollede olsa bu maçı 1-0 kazanıp, Play Of maçlarına daha bir moralli hazırlanma fırsatı yakaladık.
Şimdi bu satırlardan futbolcu kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sorgun Belediyespor olarak çok büyük bir fırsat yakaladık. Bunu sizlerle başardık. Tek tek incelediğimiz zaman gerçekten hepinizde iyi futbolcularsınız. İstediğiniz zaman çok iyi işlerde yapabiliyorsunuz. Şimdi hemen, üzerinizdeki o ataleti atıp, tüm benliğinizle Play Of maçlarına kendinizi hazırlayınız. Bu fırsatı kaçırırsanız, inanın bizleri çok üzersiniz. En çok da Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’i ve yöneticilerinizi üzersiniz. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, ceplerinde para olmadığı halde, sağdan soldan denkleştirip, size söz verilen zamanda primlerinizi ve alacaklarınızı ödeyen bu yöneticiler üzüntüyü hak etmiyor. Gerek bizim grupta olsun, gerek diğer gruplarda olsun, 3-4 aydır kuruş para alamayan takımlar var. Bu takımları gözünüzün önüne getirin ve takımınızın, yöneticilerinizin kıymetini bilin. Ona göre hazırlanıp, ona göre mücadele edin. Bizler size güveniyoruz. Bu güveni boşa çıkarmayın. Play Of maçlarında alacağınız iki galibiyet, takımımızı bir üst lige çıkarırken, sizin de piyasa değerinizi yükseltecektir.  
Şimdi önümüzdeki hafta oynayacağınız Öz Espiye maçı, Play Of maçları öncesinde sizin için harika bir hazırlık maçı olacaktır. Taktik ve teknik açıdan sizlerin zor maçlara hazırlanmasını sağlayacaktır. Çıkın sahaya, takır takır futbolunuzu oynayın. Kalan üç maçı da kazanıp herkesi sevindirin. 
Allah şansımızı ve yolumuzu açık etsin.